tarafından - Ekim 3, 2019
1,071 görüntüleme

PDF dosya formatları, belgelerde birçok işlem yapılabilmesine imkan tanıdığı için sık sık kullanılmaktadır. Kayıt altına alınmış bir PDF dosyasını belirli uygulamalar veya programlar ile düzenleyebilmek mümkündür. Ayrıca uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile kilitli PDF dosyaları üzerinde de değişiklikler yapabilirsiniz.

Kilitli Bir PDF Dosyası Düzenlenebilir mi?

PDF dosya sahipleri, internet ortamında bu dosyaların değiştirilmesini engellemek adına PDF kilidi kullanmaktadırlar. Bu kilit kodunu bilmeyen kişiler ya dosyaya erişim hakkına sahip değillerdir ya da dosya üzerinde değişiklik yapmaları kısıtlanmıştır.

Kilitli bir PDF dosyasına sahipseniz ve bu dosya üzerinde düzenleme gerçekleştirmek istiyorsanız, öncelikle dosya üzerinde unlock işlemi uygulamanız gerekiyor. Bu işlem için Small PDF sitesinin şifre kaldırma işlemlerini kullanabilirsiniz. Bir diğer alternatif olarak PDF şifre kaldırma işlemleri için tasarlanan uygulamaları veya programlarını cihazlarınıza kurarak PDF kilidini açabilirsiniz. Bu site, uygulama veya programların birçoğunda ücretsiz işlem yapabileceğinizden reklam filigransız PDF kilit açma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Adobe Acrobat ile Online PDF Düzenlemek

PDF dosyası oluşturma ve düzenleme işlemi sunan en temel programlardan bir tanesi Adobe Acrobat’tır. Programdaki PDF düzenleme işlem adımlarını incelersek;

  • İlk olarak PDF dosyanızı Adobe Acrobat programı üzerinde çalıştırın.
  • Programın ‘Araçlar’ menüsüne geçin.
  • Araçlar menüsünde yer alan ‘PDF Düzenle’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ekran penceresinde ‘Ekle’ butonuna basın.
  • Aylık veya yıllık olarak sunulan ödeme planlarından birini seçin ve ödemenizi tamamlayın.
  • Ödemenizin ardından, düzenleme aracına giriş yapıp PDF dosyası üzerinde değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

Adobe Acrobat tarafından online olarak sunulan PDF düzenleme işlemlerinde belirli bir ücret ödemeniz gerekeceğinden, ücretsiz alternatifleri değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

Google Drive ile Online PDF Düzenlemek

Google Drive, PDF dosyalarında düzenleme ve değişiklik yapma imkanı sunan bir özellik içermektedir. Bu özelliği kullanabilmek için Google Drive’da bir hesap sahibi olmanız gerekiyor. Sonrasında izleyeceğiniz adımlar ise;

  • Google Drive sitesine veya uygulamasına giriş yaptıktan sonra, işlemler menüsüne basarak ‘Dosya Yükleme’ işlemini seçin.
  • Düzenlemek istediğiniz PDF dosyasının konumunu bularak Drive hesabınıza yükleyin.
  • Google Drive hesabınıza yüklenen PDF dosyasına sağ tıklayın ve Birlikte Aç> Google Dokümanlar yolunu izleyin.
  • Dosya Google Dokümanlar ile yeni bir sayfa penceresinde açılır ve belge Word dokümanı formatında görüntülenir.
  • Google Dokümanlar sayfasında belge üzerinde istediğiniz değişikleri yaptıktan sonra Dosya> Farklı Kaydet> PDF Dokümanı yoluyla düzenlenmiş dosyayı indirebilirsiniz.

Son derece basit bir işleve sahip olan Google Drive ile PDF dosyalarınızı bu işlem adımlarını takip ederek kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.

PDFelement ile Online PDF Düzenlemek

PDFelement isimli araç PDF dosyalarında not ekleme, imza oluşturma, düzenleme gibi işlevleri kullanıcılara sunuyor.

PDFelement programını bilgisayarınıza yükleyin ve PDF dosyanızı program üzerinde çalıştırın. Dosya üzerinde düzenlemek istediğiniz görsel veya metin alanlarına tıklayıp yapmak istediğiniz düzenlemeleri gerçekleştirin. Öğe düzenlemesi veya taşıması işlemlerinde ‘Object’ aracını kullanın. Standart veya Professional sürümlerini bulabileceğiniz PDFelement programını kullanmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekebiliyor.

Small PDF ile Online PDF Düzenlemek

Small PDF, online olarak birçok dosya formatını düzenleyebileceğiniz bir platformu sizlere sunuyor. Sitenin genel kullanımında günlük dönüştürme ve düzenleme limitleri bulunmaktadır. Ancak bu limitlere takılmak istemiyorsanız, web sürümünü aylık 6 dolara, web ve masaüstü sürümünü aylık 9 dolara kullanabilirsiniz.

Small PDF sitesinde PDF düzenleme işlemleri birkaç kolay adımla gerçekleşiyor. Düzenleyeceğiniz dosyayı siteye yükledikten sonra, ön izleme ekranı dosya üzerinde yapmak istediğiniz değişiklikler için karşınıza geliyor. Yapmak istediğiniz düzenlemelerin ardından ‘Uygula’ butonuna tıklayarak değişikliklerin kaydedilmesini sağlıyorsunuz. Daha sonra dosyayı isterseniz bilgisayarınıza indirebilir, isterseniz de Dropbox veya Google Drive hesabınıza gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

PDF Dönüştürücüler ile Online PDF Düzenlemesi

Online olarak PDF düzenlemesi sunan birçok farklı site alternatifi internette yer almaktadır. Bunlar arasında Sejda Online PDF Editor ve Ableword yer alıyor.

Sejda Online PDF Editor ile düzenleme işlemlerinde ilk adımda PDF dosyanızı sisteme yüklemelisiniz. Daha sonra karşınıza gelecek olarak düzenleme ekranında metin, resim, imza, beyaz ekran gibi düzenlemeler gerçekleştirebiliyorsunuz. Sitenin yükleme için belirlediği sınır 50 MB veya 200 sayfadır. Ayrıca sitenin her saat başındaki işlem sınırlaması da üç adet PDF dosyasının düzenlenmesine olanak tanıyor.

Ableword, PDF dosyalarını düzenleme ve bunları isterseniz Word dosyasına dönüştürme imkanını sizlere sunuyor. Yazılımın belirli düzenleme araçlarıyla birlikte PDF dosyanızda düzenlemeler yapabilirsiniz.

Diğer Dosya Formatlarına Dönüştürerek PDF Düzenlemek

PDF düzenleme işlemlerinde izleyebileceğiniz bir diğer yol, PDF dosyalarını benzer dosya formatlarına dönüştürerek işlem yapmanız olacaktır. PDF dosyalarını dönüştürebileceğiniz en elverişli format Word formatıdır.

Word, PDF dosyalarında bulunan birçok alanı kolaylıkla düzenlemenize imkan tanır. Yazı boyutu ve fontu, yazı renkleri, görseller ve boyutları, yazı ve görsellerin konumları gibi işlemler PDF dosyasını Word formatına dönüştürerek Word dosyasında uygulanabilir.

PDF dosyasını Word formatına dönüştürmek için online dönüştürücü siteleri veya programları kullanabilirsiniz. Small PDF, HiPDF ve FreePDFConverter gibi siteler online dönüştürme işlemlerinde kullanılabilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.