tarafından - Ekim 4, 2019
1,133 görüntüleme

Siğiller, daha çok el ve ayaklarda görülmekte beraber, vücudun çeşitli yerlerinde de görülebilmektedir. Görüntüsü ile insanlarda can sıkıcı bir duruma neden olmaktadır. Siğillerin oluşması daha çok bağışık sisteminde meydana gelen zayıflamaya bağlıdır. Bazı insanlar tıbbi tedavi yöntemlerini kullanırken, bazı insanlar doğal yöntemlerle çözüm bulmaya çalışmaktadır. Evde yapacağınız bazı doğal yöntemlerle siğillerinizden kurtulabilirsiniz.

1-Siğil Nedir?

Vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilen siğil, HPV virüsünün deri üzerinde oluşturduğu kabarcıklardır. Daha çok el ve ayaklarda görülür. El ve ayaklarda ortaya çıkan siğillerin tehlikeli olmadığı belirtilir. Siğiller genel olarak bulaşıcı olarak kabul edilir. Cilt üzerindeki, kesi ya da yaralanmalar sonucu ortaya çıkan siğillerin bulaşıcı olma riski daha fazladır. Görüntüsü ve verdiği rahatsızlıklar nedeniyle can sıkan siğillerden kurtulmak için evde doğal yöntemler olarak kendiniz 4 farklı uygulama yapabilirsiniz. Evde kendi yapacağınız doğal yöntemler sadece el ve ayak bölgeleri gibi yerlerdeki siğiller için uygulanabilmektedir. Genital bölgelerde meydana gelen siğiller için kendi yapacağınız doğal yöntemleri kullanmamalısınız.

2-Sarımsaklı Limon Karışımı

Sarımsak ve limonun aromalarının karışımı ile siğil tedavisinde kullanabileceğiniz mucize bir kaşırım elde edebilirsiniz. Sarımsağın antiviral etkisi ve bol asit özelliği bulunan limon birleşince hiçbir zararı olmayan doğal karışım onarıcı etkisini hemen gösterecektir. Bu karışım, siğillerin yayılmasını önleyerek, kısa sürede kurumasını ve yok olmasını sağlayacaktır. Sarımsak ve limon karışımı için bir diş sarımsak ve yaklaşık 10 ml limon suyunun olması yeterlidir. Hazırlamak için sarımsağı ezer ve limon suyu ile karıştırırsınız. Bu karışımı siğil üzerine sürerek ortalama 40 dakika beklettikten sonra suyla yıkayabilirsiniz. Bu yöntemi siğilleriniz tamamen gidene kadar uygulayabilirsiniz.

3-Yoğut ve Aspirin

Yoğurt ve aspirin karışımları cildi temizleyerek, esnekliğini artırdığı için Ph dengesinin korunmasını sağlayacaktır. İki yemek kaşığı yoğurt içerisine, üç adet aspirini ezerek toz halinde karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı siğil üzerine uygulayarak 30 dakika bekletmelisiniz. 30 dakika sonra, siğil bulunan bölgelerinizi sıcak suyla iyice yıkayarak durulamalısınız. Bunu siğilleriniz geçene kadar günde en az bir defa tekrar ettirmelisiniz.

4-Hindistan Cevizi ve Karbonat

Karbonat ve Hindistan cevizi karışımları antiviral özellik taşımaktadır. Sarımsak ve limon karışımı ile aynı etkiye sahiptir. 15 gr Hindistan cevizi suyu ile 1 çorba kaşığı karbonatı karıştırarak krem haline getirebilirsiniz. Karbonat ve Hindistan cevizi karışımı cilt üzerindeki ölü dokuyu temizleyecektir. Hazırladığınız bu karışımdan elde edilen kremi siğil bölgesine sürerek, parmaklarınızla en az 5 dakika masaj yapmalısınız. 30 dakika bekledikten sonra uygulama yaptığınız yeri yıkayabilirsiniz. O bölgedeki ölü hücreleri temizleyeceği için cildin gelişmesini hızlandıracak, siğillerin kurumasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi ve karbonat karışımından elde edilen kremi siğiller geçene kadar kullanabilirsiniz. Bu karışımı evde kendiniz istediğiniz zaman istediğiniz oranda yapabilir ve cilt bakımı için kullanabilirsiniz.

5-Elma Sirkesi ve Aloe Vera

Aloe vera bitkisi içerisinden çıkan doğal jel antibiyotik ve antiviral özelliğe sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Elma sirkesi asidi siğillerin küçülmesini sağlayacaktır. Aloe vera jeli ile elma sirkesi karışımını yaparak, kendinize doğal siğil ilacı yapabilirsiniz. Bunun için 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve ortalama 30 gr kadar aloe vera jeli kullanmanız gerekir. İkisini iyice karıştırarak bir krem oluşturabilir ve siğillerin üzerine sürebilirsiniz. Siğil bulunan bölgelere bu karışımı sürüp bir süre beklemelisiniz. Yıkama ve durulama yapmanıza gerek yoktur. Siğiller tamamen geçene kadar her gün rahatlıkla yapabilirsiniz.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.