tarafından - Ekim 4, 2019
105 görüntüleme

2013 senesinde Samsung tarafından piyasaya sürülen Samsung Galaxy S4 akıllı telefonu kullanıcıları, firmadan 10 dolarlık geri ödeme alacaklar. Cihazın piyasaya çıktığı tarihlerde firmaya açılan davanın sonucu olarak kesilen bu ceza, Samsung için 2.8 milyon dolarlık zarar anlamını taşıyacak. Henüz geri ödemenin hangi bölgelerde bulunan kullanıcılara yapılacağı ise kesinleşmiş değil.

Samsung, Galaxy S4 İçin Davalık Oldu

2013 senesinde Samsung tarafından piyasaya sürülen ve çıktığı dönemde akıllı telefon teknolojilerinde büyük ses getiren Samsung Galaxy S4, çok cazip özellikleri barındırıyordu. Fakat günümüzde akıllı telefon teknolojilerinin bir hayli gerisinde kalan cihaz, firmaya pahalıya patlamış gibi görünüyor.

Firmanın Samsung Galaxy S4 cihazını piyasaya sürmesiyle birlikte özellikleri de açıklanmıştı. Ancak cihazın grafik işlemci ünitesi (GPU) ve merkezi işlem birimi (CPU) puanlarının firma tarafından abartıldığı kısa sürede ortaya çıktı. Cihaz piyasaya çıktıktan sonra GPU ve CPU puanlarının şişirilmesine ilişkin açılan bu dava nihayet sonuçlandı. Amerika Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi’nce görülen dava sonucuna göre, Samsung’un verdiği bu bilgiler nedeniyle suçlu olduğu öngörüldü. Alıcıları yanıltmak ve yanlış bilgilendirmek gibi suçlardan ötürü ceza kesilen firma, Galaxy serisinin bu popüler cihazı için büyük bir zarara uğrayacak.

Samsung’a 2.8 Milyon Dolarlık Ceza

Samsung’un Galaxy S4 cihazının tanıtımında yaptığı aldatmaca, firmaya 2.8 milyon dolarlık bir cezaya neden olacak. GPU ve CPU puanlarını olduğundan yüksek gösteren firma, cihazın üstün performans göstereceğine ilişkin iddiaları nedeniyle mahkemelik olmuştu.

Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi tarafından görülen davanın sonucunda, Samsung’un cihazın kullanıcılarına toplamda 2.8 milyon değerinde geri ödeme yapması kararlaştırıldı. Ayrıca firmaya 10.4 milyon dolarlık ihtiyati tedbir kararı uygulanacak. Firmanın her Samsung Galaxy S4 kullanıcısına yapacağı ödeme ise 10 dolar yani 57 TL olacak.

İlerleyen dönemlerde Samsung Galaxy S4 kullanıcılarının alacakları bu geri ödeme, kullanıcılara e-posta yoluyla bildirilecek. E-postada kullanıcıların geri ödemeyi nasıl alacaklarına ilişkin bazı bilgiler yer alacağı düşünülüyor. Fakat bu geri ödemelerin Türkiye’deki kullanıcıları kapsayıp kapsamayacağı ise henüz belirsiz durumda.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.