tarafından - Ekim 9, 2019
189 görüntüleme

Activision'a ait dünyanın en bilinen ve popüler oyunlarından olan Call of Duty'nin yeni piyasaya sunulan mobil versiyon şekli Call of Duty Mobile rekora koşuyor. Oyuncular tarafından bazı yönleri itibariyle eleştiri alan oyun, indirme rakamlarında yaşadığı başarısı ile dikkat çekiyor.

Hem Android hem de iOS platformlarında bulunan oyun, yayınlanmasının daha ilk haftası rakamlarına göre indirme sayısı olarak 100 milyonu geçti ve bu şekilde ulaşılması çok zor bir ilk hafta başarısına ulaştı.

Üç Ayrı Firma

Söz konusu Call of Duty Mobile, Tencent Games, Activision ve TiMi Studios ortaklığı neticesi geliştirilen bir oyun. Mobil olarak oynanması yanında bilgisayar ile de oynanabilen oyun, yayınlanmasından bu güne gerek oluşturduğu tartışmalar ve gerekse de başarıları ile oyun dünyası sektöründe iz bırakmaya devam ediyor. Yayınlandıktan hemen sonra 35 milyon kez indirilme barajını aştığı açıklanan oyun, ilk hafta başarısı ile bu sayıyı katlayarak arttırdı.

Piyasadaki Rakipleri

Reuters tarafından açıklanan indirme rakamları bize Call of Duty Mobile'in piyasaya çok hızlı bir giriş yaptığını ve diğer rakiplerini geçebileceğini gösteriyor.

Oyunun rakipleri olan PUBG, Apex Legends ve Fortnite gibi diğer çok başarılı oyunların ilk hafta indirme sayılarına baktığımızda, elde bulunan resmi rakamlar ile PUBG 26,3 milyon, Apex Legends 25 milyon, Fortnite 22,5 milyon sayılarına ulaşmışlardı.

Bu rakamlara bakıldığında, Call of Duty Mobile aynı kategorideki bulunan rakiplerini ilk hafta indirme sayıları itibariyle neredeyse dörde katladığı görülüyor. Ayrıca oyun, ilk haftada 90 milyon indirme rakamına ulaşan Mario Kart Tour ile ilk haftada 85,6 milyon indirme sayısına erişen Pokémon Go'yu da geçmiş görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.