tarafından - Ekim 11, 2019
136 görüntüleme

ABD'nin en büyük teknoloji kuruluşlarından olan Apple, bir süre önce Hong Kong'da polislerin yer ve konumunu bildirdiği belirtilen “HKmap.live” adı verilen bir uygulamayı kendine ait App Store’dan kaldırma kararı almıştı. Konuyla ilgili çalışanlarına birer e-posta yollayan Apple şirketi CEO koltuğunda oturan Tim Cook, uygulamanın niçin kaldırıldığını açıkladı.

Çin topraklarının güneydoğu kısmında bulunan ve 1997 senesinden beridir özerk bir yapısı olan Hong Kong, şu sıralar tarihinin en büyük kapsamlı toplumsal ve siyasal krizlerinden biri ile yüz yüze. Çin hükümeti tarafından çıkarılan iade yasasının protestoları için sokağa çıkan Hong Kong'lular, nisan ayından bu güne kendilerine engel olmak isteyen polisler ile çatışıyor.

Alınan Tepkiler

Hong Kong’da polislerin yerlerini ve konumlarını gösteren “HKmap.live” adı verilen bir uygulama bulunuyor. Hong Kong'luların en çok kullandığı uygulamalardan bir tanesi olan “HKmap.live”, protestolar ile birlikte büyük bir önem taşımaya başladı. Teknoloji devi Apple ise, polislerin yerini göstermesi nedeniyle Çin'den büyük tepki alan bu uygulamayı bir süre önce App Store’dan kaldırmıştı ve çok tepki almıştı.

Tim Cook'un Açıklaması

Bu tepkilerden sonra konuya açıklık getirmek için CEO Cook, tüm çalışanlara bir e-posta gönderdi. Bu e-postada, Hong Kong'da bulunan teknolojik suç biriminden kendilerine güvenilir bilgiler geldiğini ve burada bulunan polislerin şiddete maruz kalmamaları adına bu uygulamanın App Store'dan kaldırıldığını beyan etti. Uygulama ile yaygın bir halde kötüye kullanılma potansiyeli bulunduğunun altını çizen CEO, bu uygulamanın App Store’a ait hizmet koşullarını açık ve net bir biçimde ihlal ettiğini bu açıklamalarında ifade ediyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.