Admin
tarafından - Ekim 22, 2019
1,884 görüntüleme

Dokunmatik telefonların klavye problemine çözüm sunmak maksadıyla USB bilgisayar klavyesinin Android telefonlara nasıl bağlanacağı konusunu açıklayacağız. Bilhassa konu iş olduğu anlarda bilgisayarların önemi daha çok ön plana çıkmaktadır.

Günlük yaşantımızda bilgisayarlardan uzak durarak akıllı cep telefonlarını daha sık kullanmaya başladığımız aşikârdır. Fakat acil bir işimiz çıktığı zaman telefonların klavyesi işimizi halletmek için son derece hantal kalabilmektedir. Bu tarz durumların önüne geçebilmek adına akıllı telefonlara klavye bağlamanın yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Android İşletim Sistemine Sahip Bir Telefona Cihaz Tanımı Yapma

Android telefonlar, dünya telefon sektörünün %80 oranından bile fazlasında söz sahibi konumundadır. Bununla beraber Android cihazlarda pek çok özgürlük de bulunmaktadır. Bu tarz cihazlarda dilerseniz dosya aktarımı işlemini sağlayabilir dilerseniz de cihazınıza bağladığınız klavye aracılığıyla işlerinizi hiçbir şekilde zorlanmadan kolayca halledebilirsiniz.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, telefonlara NFC destekli klavyeleri veyahut Bluetooth kurmak son derece basittir. Varsayılan olarak cihaz tanımı yapma özelliklerini izlemeniz yeterli olmaktadır. Fakat USB klavyelerde doğru adımlar izlendiği takdirde Android telefonlar üzerinde problemsiz bir biçimde çalışabilmektedir.

USB Klavyeyi Android Cihaza Bağlamak İçin Neler Gereklidir?

USB klavyeyi akıllı cihazınıza bağlamak için gerekli olan özellikleri inceleyeceğiz. Bu destek telefonların neredeyse tamamında bulunmakla beraber telefonunuzun kutusunda ‘usb on the go’ yazıp yazmadığını da kontrol etmenizi gerektirmektedir.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar gelen her sürümde kendini geliştirip ilerleten bir cihaz ve işletim sistemi olmaya devam etmektedir. Android için alternatif pek çok klavye bulunmaktadır. Bu klavyelerden en popüleri ve kullanım açısından en pratik olanı da muhtemelen Google platformuna ait olan Gboard klavye uygulamasıdır.

Android telefon üzerinde daha süratli yazabilmek adına başka bir alternatif de fiziksel klavye kullanmaktır. Birden çok sayıda fiziksel klavye bulunmaktadır. Ki klavye her yerden temin edebileceğiniz son derece ucuz bir üründür. Klavyeyi aldıktan sonra gereksinim duyulan tek şey bir USB OTG ürünüdür. USB OTG de oldukça ucuz fiyatlara satışı yapılan bir kablo türüdür.

USB OTG’ ye İhtiyacınız Olacaktır

Bu cihaz için, USB çıkış kısmını akıllı telefonunuzla uyumlu bir çıkışa çevirmeye yarayan bir dönüştürücü diyebiliriz. Bilhassa USB’yi Micro-usb bağlantıya uyarlamanız lazım geldiğinde sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Sadece klavye olmamakla beraber, USB çıkışlı pek çok donanımı OTG aracılığıyla Android sürümüne sahip telefonunuza bağlayabilirsiniz. İnternet üzerinde son derece uygun sayılabilecek fiyatlara satışı sağlanmaktadır. Biraz araştırma yaptıktan sonra oldukça uygun bir fiyata bu cihazı temin edebilmektesiniz.

USB Klavye, Android Cihaza Nasıl Bağlanır?

Gereksiniminiz olan USB OTG kablonun ve klavyenin teminatını sağladıktan sonra gerçekleştireceğiniz işlemler çok derece basittir.

  • USB OTG kablosu vasıtasıyla klavyenizi akıllı telefonunuza bağlayın.
  • Bu aşamanın akabinde Android cihazınız üzerinden ufak çaplı bir ayar yapmanız gerekmektedir. Bu anlatım Android 8,1 üzerinden sağlanacaktır. Android cihazın versiyonuna göre tarif edilen ayarlar hususunda birtakım değişiklikler olabilmektedir.
  • Öncelikli olarak Android cihazda ‘Ayarlar’ kısmına gidin.
  • ‘Gelişmiş seçenekler’ yazısının üzerine dokunun.
  • Bundan sonra ‘Dil ve giriş’ seçeneğinin üzerine dokunun.
  • Ardından da ‘Fiziksel klavye’ seçeneğine tıklayın.

Takmış olduğunuz klavyenin bölümü altında, akıllı cihazınıza yüklenmiş olan her klavye uygulaması için bir klavye nizamı seçebilirsiniz.

Harici Klavyenizi Bağlama

Mevcut klavyenizi OTG vasıtasıyla telefona bağladıktan sonra, düzgün bir biçimde ayar yapmanız lazımdır. Oldukça basit ve pratik birkaç adım sayesinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Esasen klavyeyi bağladığınız an klavyeyi kullanabilmektesiniz, fakat bu ayarları yapmanız işlem açısında çok daha mantıklı olacaktır. Bu ayarları sağlayabilmek için;

  • Bildirim çekmecesini aşağı yönde kaydırın.
  • ‘Klavye düzeni seçin’ isimli unsura dokunun.
  • Klavye düzeni seçme komut sistemi dâhilinde varsayılan olarak bırakabilirsiniz, yalnız başka nelerin olduğunu görmek adına kaydırabilir ve işinize yarayacağını düşündüğünüz yerleşim birimlerini seçebilirsiniz.
  • Klavye varsayılan olarak İngilizce seçileceği için bunu ayarlar bölümünden Türkçe ile değiştirmeniz gerekebilir.

Şayet klavye geldikten sonra bildirim kısmında görünmüyorsa, Ayarlar > Kişisel > Dil ve Giriş > Klavye ve Giriş Metotlarına gitmeli ve ayarları bu kısımdan düzenlemelisiniz.

USB Klavyeyi Android Telefonlara Bağlayıp Yazı Yazmanın Yolu

Yukarıda belirttiğimiz özellikler telefondan telefona değişiklik gösterebilmekle birlikte genel anlamda birbirine benzer tasarımları içerisine almaktadır. Klavyenizi bağladıktan sonra, Word ya da Docs benzeri bir programa giriş yaparak klavyenin çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz.

Bilhassa işiniz yazı üzerineyse ve bu anlamda yetiştirmeniz gereken acil işleriniz mevcutsa telefon üzerinden yazmanın en iyi ve en pratik yönteminin bu şekilde olduğu rahatlıkla söylenebilmektedir.

Son olarak elinizin altında bulunan USB flaş bellek, fare, klavye gibi pek çok USB çıkışı sunmakta olan akıllı cihazınızı OTG dayanaklı Android telefonunuza bağlama işlemini sağlayan dönüştürücü adaptöre ihtiyacınız olacaktır. Buna da son derece kolay bir biçimde ulaşabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.