tarafından - Ekim 31, 2019
184 görüntüleme

Günümüzde hemen hemen herkes bir e-mail hesabına sahiptir. İş hesapları, kişisel hesaplar ve okul hesapları gibi e-mail hesapları her insanın hayatında artık standart bir ihtiyaç olarak yer alıyor. Eğer iPhone cihazınızda henüz e-mail hesabı kurulumu gerçekleştirmediyseniz, bunu yapmanızın birden fazla yolu bulunuyor. iPhone e-mail hesabı nasıl eklenir? Konumuzda tüm bu işlemleri ele alıyoruz.

iPhone Tarafından Desteklenen E-Mail Sağlayıcıları Hangileridir?

iPhone cihazlar tarafından desteklenen birden fazla e-mail sağlayıcısı vardır. Bunlar arasında Google, Microsoft Exchange, Outlook, Yahoo, Aol Mail ve iCloud yer alıyor. Bu e-mail sağlayıcılarını kullanarak e-mail hesabınızı otomatik olarak cihazınıza ekleme şansınız vardır. Eğer bunlar haricinde Yandex ve Windows Live Hotmail gibi e-mail sağlayıcılarını kullanıyorsanız da, hesap bilgilerinizi manuel olarak eklemeniz gerekebiliyor.

iPhone ile E-Mail Hesabını Otomatik Ekleme İşlemi

iPhone cihazların destekledikleri e-mail servisleriyle e-mail hesabınızı eklemeniz için uygulamanız gereken bazı adımlar vardır. Bu sayede e-mail hesabınızı cihazınıza otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Bunun için;

  • iPhone cihazınızın ‘Ayarlar’ menüsüne giriş yapın.
  • Menüde ‘Parolalar ve Hesaplar’ seçeneğine dokunun.
  • Gelen ekranda ‘Hesap Ekle’ seçeneğine dokunun.
  • Yeni açılan sayfada e-mail sağlayıcınızı seçin.
  • Sonraki ekranda e-mail hesabınızın bilgilerinin girişini sağlayın. Bunlar e-mail adresiniz ve şifreniz olacaktır.
  • Bilgi girişi yaptıktan sonra ‘İleri’ butonuna tıklayın.
  • Cihazınızın e-mail hesap bilgilerinizi kontrol etmesini bekleyin.
  • Hesap bilgileriniz doğrulandıktan sonra, e-mail hesabınız cihazınızda aktif hale gelir.
  • E-mail hesabınızdan ‘Kişiler ve Takvimler’ seçeneğine dokunun ve ‘Kaydet’ butonuna tıklayın.

Tüm adımları uyguladığınız zaman e-mail hesabınızı artık cihazınızda görüntüleyebilir olacaksınız. Bundan sonra e-mail bildirimlerinizi cihazınız üzerinden takip edebilirsiniz.

iPhone ile E-Mail Hesabını Elle Ekleme İşlemi

E-mail hesabınız, iPhone cihazınız tarafından desteklenen bir e-mail sağlayıcısında yer almıyorsa, elle ekleme işlemi yapmanız gerekiyor. Bunun için uygulamanız gereken adımlar ise;

  • iPhone cihazınızın ‘Ayarlar’ menüsüne giriş yapın.
  • Menü içerisinde ‘Parolalar ve Hesaplar’ seçeneğine dokunun.
  • Gelen ekranda ‘Hesap Ekle’ seçeneğine dokunun.
  • Hesap ekleme ekranında bu sefer giriş yapmanız gereken bölüm ‘Diğer’ seçeneğidir.
  • Yeni açılan sayfada isminiz, e-mail adresiniz, parolanız ve hesabınızın açıklaması gibi bölümlere yer veriliyor. Gerekli alanları doldurun.
  • Bilgi girişinden sonra ‘Sonraki’ butonuna tıklayın.
  • iPhone cihazınız tarafından e-mail bilgilerinin bulunması ve doğrulanması sırasında bir süre bekleyin.
  • Mail uygulamanız e-mail hesap bilgilerinize ulaşabilirse, hesap ayarlarını tamamlamak için ‘Bitti’ butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Tüm bu işlemlerle birlikte iPhone cihazlar tarafından desteklenmeyen e-mail sağlayıcılarının hesaplarını cihazınıza kolaylıkla kurabilirsiniz.

Mail Uygulaması E-Mail Hesabınızı Bulamıyorsa Yapılacak Ayarlar

Bazı manuel girişlerde, iPhone cihazlar e-mail ayarlarına ulaşma konusunda zorluk yaşayabiliyorlar. Bu durumda e-mail ile bağlantı kurulamadığından, cihaza e-mail hesabı tanımlanamıyor. Bu durumda, manuel ayarlara ek olarak izlemeniz gereken bazı adımlar olacaktır.

Manuel ayarları gerçekleştirmenize karşın iPhone cihazınız e-mail hesap bilgilerini doğrulayamadıysa, gelen ekranda ‘Sonraki’ butonuna basmalısınız. Karşınıza yeni bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda hesabınızın IMAP ve POP seçeneklerini belirlemeniz istenir.

Bunlar birer e-mail protokolüdür ve hangisini kullanacağınız, e-mail sağlayıcısına göre değişebilmektedir. Ancak genellikle IMAP protokolünün kullandığı görülmektedir.

Protokollere göre gelen ve giden posta sunucularına ilişkin bilgileri girin. Tüm bilgilerin girişini yaptıysanız ‘Sonraki’ butonuna tıklayabilirsiniz. Bu bilgileri bilmiyorsanız, Apple Support sitesinin e-mail ayarları arama sayfasından yardım alabilirsiniz.

Cihazınız tüm ayarları doğru bir şekilde yaptıysanız e-mail hesap bilgilerini bulacak ve cihazınıza tanımlayacaktır. Tanımlama işlemini bitirmek için ‘Kaydet’ butonuna basmanız yeterlidir.

iPhone Cihazlarda E-Mail Bilgilerini Hiçbir Yolla Bulamıyorsanız

iPhone cihazlarda otomatik, elle veya protokol ayarlarıyla e-mail hesabınızı ayarlayamıyorsanız, bu durumda e-mail sağlayıcınızla irtibata geçmelisiniz. Oturum açtığınız herhangi bir cihaz üzerinden e-mail sağlayıcınızdan iPhone cihazlar için kurulum ayarlarını talep edebilirsiniz.

E-mail sağlayıcınız gerekli bilgileri size ulaştırdığında, hatalı giriş yaptığınız bir kısım varsa düzeltme yapabilirsiniz. Hatalı giriş yoksa, bu durumda e-mail sağlayıcınızdan kurulum aşamasında destek almanız gerekebilir. İlgili sorunları e-mail sağlayıcınıza ileterek, kurulum aşaması için yardım talebinde bulunabilirsiniz.

iPhone’da Birleştirilmiş E-Mail Hesaplarının Bireysel Kullanımı

iPhone cihazınızda birden fazla e-mail hesabını aynı anda kullanmanız için, birleştirilmiş e-mail hesapları özelliğine yer verilmektedir. Eğer birleştirilmiş e-mail hesaplarınızda bireysel e-maillerinizi görmek istiyorsanız, izlemeniz gereken bazı adımlar vardır.

Posta hizmeti uygulamasını açtığınızda, sol üst köşede yer verilen posta kutusu biçimli şekle tıklayın. Ekranın üst kısmında, iPhone cihazınıza kaydettiğiniz tüm e-mail hesaplarınızın listesini görüntüleyebilirsiniz.

Bu menü içerisinde yer alan ‘Tüm Gelen Kutuları’ birleştirilmiş e-mailleri görüntülemenizi sağlar. Bireysel bir e-mail adresine gelen postalarınızı görüntülemek için, listeden ilgili e-mail hesabına tıklamalısınız.

Bir e-mail hesabına tıkladığınızda görüntülediğiniz gelen kutusu, ilgili tek bir hesabın e-mail kutusu olacaktır. Tekrar birleşik e-mail hizmeti görünümüne dönmek için posta kutusu işaretine tıklayıp ‘Tüm Gelen Kutuları’ seçeneğine dokunmanız yeterli olacaktır. Böylelikle ister toplu olarak, isterseniz de tek tek olarak gelen postalarınızı denetleyebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.