tarafından - Aralık 10, 2019
289 görüntüleme

Gözler kalbin aynası, makyajın kendini en çok gösterdiği nadide bir organdır. Bu sebeple göze yapılan makyaj, uygulanan teknik, tercih edilen renkler yapıya göre uygulandığında seyretmeye bakmalara doyulmaz bir sonuçla oldukça mutlu eder. Göz makyajı en zor olduğu düşünülen türdür. Makyaj, kadınların gerek günlük yaşamlarının gerekse özel günlerinin olmazsa olmazlarıdır. Göz makyajı yüzde, kendini en çok belli eden organdır, daha özen ve dikkat ister. Mekâna, mevsime, kıyafete, hatta kullanılacak aksesuarlara uyumluluğu önemlidir. Genel yüz makyajını tamamlayan, daha da güzel gösteren göz makyajıdır. Az düzeyde de olsa renk bilgisi teknik bilgi gerektirir. Büyük gözlerin, küçük gözlerin, düşük gözlerin makyajı çok farklıdır. Doğru teknikle istenilen sonuçlara ulaşmak zahmetsiz ve kolaydır. 


Çekik Göz Makyajı


Bu göz yapısına sahip olanlar, çok şanslıdır. Fazla uğraşmadan gözlerini ön plâna çıkarabilir, gözlerde gizemli derinliği, cazibeli bakışları yakalayabilirsiniz. Göz bitimine uygulanacak koyu renk farlar yada eyelinerle güne hazırlık çok kolay olacak ve kısa sürecektir. 


Yuvarlak Göz Makyajı


Yuvarlak gözler kendini çok belli eden, genelde herkesin aşık olduğu göz yapılarındandır. Daha ön plâna çıksın isteniyorsa yoğun siyah maskaradan yardım alınabilir. Yok eğer biraz geri plânda kalınsın isteniyorsa, açık renk farlar, aydınlatma tekniği kullanarak, büyük gözleri olduğundan daha küçük göstermek mümkün.


Düşük Göz Makyajı

Gözler büyük yada küçük fark etmez, yapısı düşükse eğer, kendini çok gösteremeyebilir. Ama makyajın tatlı hileleriyle bu durumu aksine çevirmek mümkün. Yukarı doğru çekilen eyeliner, göz pınarlarına uygulanan açık tonda farlarla bu oldukça kolaydır.


Küçük Göz Makyajı 


  Küçük gözler genelde istenmeyen göz yapısıdır. Oysa ki gizemli bakışlara küçük gözlerle ulaşmak mümkün. Ama eğer büyük gözüksün isterseniz, yoğun forma sahip maskaraları tercih etmelisin. Göz pınarına beyaz kalem veya açık tonlarda farlar kullanın. 


Badem Göz Makyajı


Badem göz yapısı kahverengi tonlarda farları, yine kahverengi eyelineri çok iyi taşır. Yeşil tonlarlaysa hafif buğulu bir etki badem gözlerin tam da aradığı şeydir. Makyaj bir teknik işidir ve göz makyajı doğru ellerde doğru bilgilerle, doğru tekniklerle yapıldığında bir sanat eseri niteliğinde tablo gibi gözükeceğinden emin olabilirsiniz. 

 

Yayınlanan: Üretkenlik
Bunu beğenen ilk kişi ol.