tarafından - Aralık 17, 2019
190 görüntüleme

iPhone cihazlar, genellikle tasarım ve donanımsal özellikleri bakımından yeterli ses seviyelerine sahiptirler. Fakat bazı kullanıcılar hoparlörden alınan ses bazında memnun değillerdir. Bu durumda iPhone ses arttırma yolları nelerdir? araştırmalarının sıklıkla yapılması söz konusu olabiliyor. Bu yazının devamında iPhone cihazınızda model fark etmeksizin uygulayabileceğiniz bazı ses arttırma yöntemlerini bulabilirsiniz.

iPhone Cihazlarda Ses Arttırmak İçin Kök Erişimi İznine Gerek Var mıdır?

iPhone cihazlarda ses arttırma işlemi yapmak isteyen kullanıcılar, genellikle hoparlörlerin yeterince yüksek sesli müzik deneyimi sunmamasından şikayetçidirler. Genellikle günlük olarak iPhone cihazların hoparlör ses seviyesi yeterli olsa da, gelişmiş bir müzik deneyimi sunmadıkları da aşikardır. Bu sebeple kullanıcılar, iPhone cihazlarında ses arttırma işlemlerini uygulamak zorunda kalabiliyorlar.

iPhone cihazınızdaki hoparlörlerden istediğiniz müzik deneyimini almak için izleyebileceğiniz bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler cihazınıza kök erişimi gerektirmediğinden, jailbreak işlemi yapmanıza gerek yoktur. Ekstra olarak kullanılabilecek uygulamaların da yine kök erişimi izni gerektirmediklerinin altını çizmemizde yarar vardır.

iPhone’larda Ses Arttırma İçin Kullanılabilecek Yöntemler

iPhone cihazlarda ses arttırmak için izlenebilecek birden fazla yöntem bulunuyor. Yöntemleri kısaca listeleyecek olursak;

  • Cihaz sesini arttırmak için ses ayarı menüsünde yapılacak işlemler,
  • Cihaz sesini arttırmak için EQ menüsünde yapılacak işlemler,
  • Cihaz sesini artırmak için ses sınırlayıcısı kapatmak,
  • Cihaz sesini arttırmak için cihaza ses arttıran uygulamaları yüklemek,
  • Cihazın hoparlörünü düzenli olarak temizlemek,
  • Cihaz sesini arttırmak için cihaza hoparlör bağlamak yer alıyor.

Bunların bazıları oldukça basit yöntemler oldukları için, ekstra bir bilgiye sahip olmanıza gerek yoktur. Özetle, bazı menülerde yapacağınız basit işlemler ve ayar değişiklikleri sonucunda iPhone cihazınızdan kolaylıkla daha yüksek bir ses verimi sağlayabilirsiniz.

Cihaz Sesini Ses Ayarı Menüsünden Arttırma

iPhone cihazınızın modeli fark etmeksiniz, ses seviyesini genel ses ayarları menüsünden kolay bir şekilde artırabilirsiniz. Bunun için iPhone cihazınızın ayarlar menüsüne ulaştıktan sonra ‘Ses Ayarları’ seçeneğine tıklamak ve bu menü içerisinde bazı ayar değişiklikleri yapmak olacaktır.

Yapmanız gereken ilk değişiklik ‘Zil ve Uyarılar’ seçeneği altında yer alan ses seviyesini arttırmanızdır. Ses çubuğunu sağa doğru çekerek ses seviyesini arttırın. Daha sonra ses için yüksek bir zil tonu seçerseniz, cihazınıza gelen aramalarda iyi bir ses seviyesi elde etmiş olursunuz.

Cihaz Sesini EQ Menüsünden Arttırma

iPhone cihazlarda müzik dinleme esnasında aldığınız ses seviyesini, EQ menüsünde yapacağınız ayar değişiklikleriyle fazlasıyla arttırabilirsiniz.

Bunun için;

  • İlk olarak iPhone cihazınızın ayarlar menüsüne tıklayın.
  • Açılan seçenekler arasından ‘Müzik’ seçeneğine tıklayın.
  • Gelen pencerede ‘EQ’ seçeneğini kontrol edin. Eğer kapalı konumdaysa bu seçeneğe tıklayın.
  • Gelen ekolayzer seçenekleri arasından ‘Geç Vakit’ seçeneğine tıklayın.
  • Önceki menüye geri dönün ve ‘EQ’ seçeneğinin aktif duruma gelip gelmediğini kontrol edin.

İzleyeceğiniz bu adımlardan sonra iPhone cihazınızın hoparlörlerinden çok daha yüksek bir ses performansı almanız söz konusu olacaktır. Yazılımsal olan bu basit değişiklik, hoparlörlerden gelen sesin fark edilir bir şekilde artmasına olanak tanıyor.

Cihazda Ses Sınırlayıcısını Kapatarak Sesi Arttırma

iPhone cihazınızdan aldığınız ses performansının düşük olmasının bir diğer nedeni, cihazda ses sınırlayıcısının açık olması olabilir. Bu ayar, iPhone cihazların çok yüksek ses çalmasını engeller. Yani bu ayarın, yüksek ses nedeniyle kullanıcının işitme duyusuna zarar vermemesini sağlamak amacıyla geliştirilen bir güvenlik önlemi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat iPhone cihazınızdan aldığınız ses veriminden memnun değilseniz, bu ayarı kapatarak sesin artmasını sağlayabilirsiniz.

Ayarlar menüsüne giriş yaptıktan sonra, ilk adımda ‘Müzik’ seçeneklerine ulaşmalısınız. Bu menü altında yer alan ‘Ses Sınırı’ seçeneğine tıklayın ve kapalı konumda olduğundan emin olun. Eğer ses sınırı ayarı açık konumdaysa, bu durumda kontrol çubuğundaki ses ayarını en yükseğe ayarlamak için sağa doğru kaydırma işlemi yapmalısınız. Önceki menüye dönerek ses sınırının kapalı olduğundan emin olduktan sonra, hoparlörden aldığınız ses verimini test edebilirsiniz.

Cihaza Ses Arttırıcı Uygulama Yükleme

iPhone cihazınızdaki ses seviyesinden memnun değilseniz ve yaptığınız ayar değişikliklerinden sonra da istenilen verimi sağlayamadıysanız, bu durumda cihazınıza ses arttıran 3. parti uygulamaları yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Apple Store mağazasında bulabileceğiniz Volume Booster uygulamasıyla cihazınızdaki ses seviyelerini arttırmaya çalışabilirsiniz. Uygulamada ekolayzer, derinlik, ses efektleri, bas ve tiz ayarları gibi ayarlar yer alıyor. Bu ayarları istediğiniz gibi düzenleyerek iPhone cihazınızdan daha yüksek bir ses performansı alabilirsiniz. Bu tür uygulamalar cihaza kök erişimi gerektirmediğinden güvenle kullanabilirsiniz.

Cihazın Hoparlörlerini Temizleme

Yeni nesil akıllı telefonlarda hoparlör ses verimine etki eden en önemli faktör, hoparlörlerin toza maruz kalmasıdır. iPhone cihazınızda istediğiniz hoparlör ses verimini elde edemiyorsanız, cihazınızın hoparlör ızgarasını temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Toz nedeniyle tıkanan hoparlör deliklerini bir kürdan yardımıyla temizlerseniz, ses veriminde artış olduğunu görebilirsiniz. Fakat kürdan veya benzeri bir cisimle hoparlör ızgarasını temizlerken, hoparlörlere zarar vermemek adına çok fazla bastırmamanız gerektiğini göz önünde bulundurmalısınız. Yüzeysel bir temizlik bile, ses veriminde önemli bir fark yaratabiliyor.

Cihaza Ek Bir Hoparlör Bağlama

Eğer tüm işlemlerden sonra hala cihazınızdan aldığınız ses veriminden memnun değilseniz, cihazınız için müzik dinlerken kullanabileceğiniz ek bir hoparlör edinebilirsiniz. Bluetooth özellikli olan hoparlörler, iPhone cihazların ses kalitesini en iyi şekilde arttıran ekipmanlar olabiliyorlar.

Piyasada iPhone cihazların hemen hemen her modeliyle uyum sağlayan birçok Bluetooth özellikli hoparlör bulunmaktadır. Cihazınıza uygun bir Bluetooth hoparlörü seçerken, cihazınızın sürümüne ve işletim sistemine uyum göstermesi gerektiğini dikkate almalısınız. Bu sayede kolay bir şekilde eşleştirme yapabilir ve Bluetooth hoparlörü müzik deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak amacıyla kullanabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.