tarafından - Aralık 20, 2019
166 görüntüleme

Günlük insan yaşamında en çok kullanılan teknolojik cihaz hiç şüphesiz akıllı cep telefonudur. Her insanın en az bir adet olmak üzere akıllı cep telefonu kullandığını bilinmektedir. Akıllı cep telefonlarının insan yaşamına sunmuş olduğu kolaylıklar saymakla bitirilecek kadar çoktur. Andorid cihazların insan yaşamına sunduğu kolaylıkların tamamının en büyük nedeni bu cihazların teknik donanımsal açıdan yüksek mühendislim çalışması ile meydana getirilmesinden kaynaklanmaktadır

Akıllı Cep Telefonlarının Genel Özellikleri Nelerdir?

Akıllı cep telefonlarının insan yaşamında vageçilmez bir yere sahip olduğundan, genel özelliklerin bilinmesi hem kullanan hem de kullanmayı düşünen insanlar için önem taşımaktadır. Hali hazırda akıllı cep telefonu kullanıcısı birçok kişinin elinde tutmuş olduğu cihazın bazı özelliklerini bilmediği söylenebilir. Bu açıdan akıllı cep telefonlarının ne özellikler taşıdığını bilmek önemlidir. Genel olarak bakıldığında akıllı cep telefonlarının özellikleri ve işlevleri :

  • Sesli, görüntülü konuşma
  • İnternet kullanımı
  • Resim çekme, video çekme, ses kaydı yapma
  • Google Player uygulama indirme, kullanma
  • Sosyal medya kullanımı
  • Görüntü aktarma
  • Hesaplama
  • Kitap okuma
  • Yazı yazma

Ve daha birçok özellik genel olarak tüm akıllı cep telefonlarında bulunan özelliklerdir. Akıllı cep telefonlarının bazı özelliklerinin kullanımı ek donanım veya uygulama gerektirebileceğini unutmamak gerekir.

Akıllı Cep Telefonu Uygulama Mağazaları

Akıllı cep telefonları üretici firmalar tarafından kullanıcıya sunulurken, temel birçok uygulama yüklü bir şekilde üretilmektedir. Bu mevcut uygulamalar kullanıcıdan kullanıcıya değişmekle beraber bazı kullanıcılar için kısıtlı görüldüğünden ek uygulamalara ihtiyaç duyulabilmektedir. Böyle bir durumda olan akıllı telefon kullanıcısının ilk yapacağı şey şüphesiz telefon işletim sistemine bağlı uygulama mağazasını ziyaret etmektir.

Her akıllı cep telefonunun işletim sistemi farklı olduğundan uygulamaya erişim de her cihazda farklı olmaktadır. Günümüzün en çok kullanılan akıllı cep telefonu işletim sistemi android olduğundan bu işletim sistemine ait uygulama mağazasına erişim çok kolay olacaktır. Android cep telefonlarının tamamı uygulama mağaza yöneticisi yüklü olarak kullanıcıya sunulmaktadır. Kullanıcının bu durumda yapacağı tek şek uygulama mağazası olan google playera girmek ve dileği mağaza uygulamasını indirmek olacaktır.

Android Akıllı Cep Telefonlarının Yardımcı Donanımları

Akıllı cep telefonlarının daha verimli ve temiz kullanılması için bazı ek donanım veya aksesuarlara ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu ek donanım ve aksesuarlar her halükarda cihazdan beklenen performans için zaruridir. Akıllı cep telefonları için kullanılan temel veya ek donanımlarda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bu hususlar :

  • Cihazla uyumlu şarj aleti kullanma
  • Cihazla uyumlu kulaklık aleti kullanma
  • Cihazla uyumlu uygulama kullanma
  • Cihazla uyumlu aktarım kablosu kullanma

​​​​​​Akıllı cep telefonu kullanımında yardımcı donanım kullanılırken unutulmamadı gereken en önemli hususun cihaz marka modeli ve işletim sistemine uyumlu olan donanımların seçilmesini gerektirmektedir.

Android İşletimli Cep Telefonlarında Görüntü Aktarma

Akıllı cep telefonlarından birçok iş ve işlem yapılabilmektedir. Bu iş ve işlemlerden biri de veri aktarma işlemidir. Bir android cep telefonu üzeriden, ihtiyaca yönelik olarak bazı görüntü, video veya yazılı belgelerin daha farklı cihazlar üzerinden görüntülenmesine ihtiyaç söz konusu olabilir.

Böyle bir durumda android akıllı cep telefonlarıyla görüntü aktarma donanımlarına ihtiyaç olacaktır. Görüntü aktarım donanımı en genel adıyla usb kablosu olarak bilinmektedir. Ancak unutmadan söylemek gerekir ki android görüntü aktarım kablosu nasıl kullanılır? orijinal donanımı olmasına dikkat etmek gerekir.

Akıllı cep telefonu marka, model veya işletim sistemi ile uyumlu olmayan bir görüntü aktarma kablosu işlevsiz olabilecektir. Zaman kaybı yaşamama adına bu hususa dikkat edilmesinin önemli olduğunu belirtmek gerekir.

Andorid Cep Telefonlarında Performans Koruma

Akıllı android akıllı cep telefonlarının her biri marka, model, seri özelliklerine göre belli bir performans düzeyi vardır. Bu nedenle her telefon kullanıcısı, kullanmış olduğu cihazın performans düzeyini iyi bilmelidir. Android cep telefonlarında cihazın performans kapasitesi üstünde bir performans beklemek her kullanıcının zaman zaman düştüğü önemli yanlışların başında gelir.

Kullanılan telefondan daha iyi verim almak, cihazın daha uzun süreyle kullanılmasını sağlamak için cihazın mevcut performansından daha fazla yüklenmemek gerekir. Aksi takdire cihazın sağlıklı kullanımına engel olabilecek birçok teknik ve donanım sorunu ortaya çıkabilecektir.

Örneğin bir akıllı android telefonun veri kapasitesi 64 GB iken bunun üstünde veri yükleme cihazın sürekli ısınmasına, donmasına hatta cihazın kendi kendine kapanmasına neden olacaktır. Kullanıcıdan kaynaklı bu hataları yapmamak cihazın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Android Akıllı Telefonların Temizlik ve Bakımı

Akıllı android cep telefonlarının günlük yaşamı kolaylaştırması, kullanılan cihaz için her durumda özenli olmayı gerektirmektedir. Cep telefonları kullanım yoğunluğuna bağlı olarak toz, kir vb nedenlerden dolayı kirlenebilmektedir.

Cihazın özellikle ekran, şarj soketi, kulaklık soket bölgelerine giren tozlar temizlenmediğinde buradaki tozlar zamanla cihazın bu kısımlarını kullanamaz hale getirebilmektedir. Akıllı android cep telefonlarının herhangi bir kısmının kirlenmesi, tozlanması cihazı kullanmaya devam etmek için temizliği gerektirir.

Temizlik yaparken de gelişi güzel, cihaz veya donanım giriş kısımlarına zarar verebilecek madde veya alet kullanımından kaçınılmalıdır. Cihazın temizliği yapmak için seçilecek malzemeler için satıcı veya teknik destek hizmetlerine ulaşılacak yardım alınabilir. Akıllı android cep telefonlarının bakımı konusunda, cihazla uyumlu aksesuar, koruyucu kılıf kullanmak cihazının toz, kir vb. nedenlerle kirlenmesin engel olabilecektir.

Akıllı android akıllı cep telefonu için aksesuar veya koruyucu kılıf seçilirken marka, model veya cihazın serisi ile birebir uyumlu olanlar seçilmelidir. Android cihaz için her zaman dikkatli ve özenli davranmalı kullanım kılavuzlarında belirtilen hususlara dikkat edilmelidir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.