tarafından - Mart 5, 2020
90 görüntüleme

Otomobillerin seri üretime geçmesinde öncü olan Ford’dan yeni bir tasarım daha açıklandı. 2022 yılında satışa çıkacak yük ve yolcu taşıma amaçlı olarak üretilen Ford Transit’in elektrikli versiyonunun tanıtımı yapıldı. Ford yetkilileri tarafından tanıtımda yeni Elektrikli Ford Transit’in 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada’da satış yapılacağı duyuruldu.

Araç tamamen dijital bir tasarıma sahip olduğu için özellikle filo olarak taşıma yapılan alanlardan büyük ilgi göreceği açıklandı. Otomotiv sektöründe son zamanlarda binek ve SUV modellerde içten yanmalı motorlar yerine elektrikli motorlar üretmeye ve geliştirmeye önem verilmeye başlandı. Ford elektrikli Transit tasarımı ile ticari araçlar alanında önemli bir adım atmış oldu.

ABD ve Kanada’da Satılacak

Ford 2022 yılında satışa sunulacak elektrikli Ford Transit ile elektrikli ticari araçların üretiminde önemli avantajlar kazanacak. Ford tarafından üretilen kamyon ve kamyonet kategorisinde bulunan araçları 2015 yılından bu yana %33 büyüme başarısı elde etti. Ford’un elektrikli bir ticari araç üretmesi sürpriz olarak görülmezken, bu üretilecek araçların 2022 yılında sadece ABD ve Kanada’da satılacak olması gerçek bir sürpriz etkisi yarattı.

Ford yetkililerinden Jim Farley tarafından yapılan açıklamada, elektrikli motora sahip araçların üretilmesinin kendileri için önemli olduğu ve ticari araçlarda elektrikli motor kullanmanın da kritik olduğunu belirtti. Yeni Ford Transit’in tamamen dijital bir ürün olacağını açıkladı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.