tarafından - Mart 9, 2020
163 görüntüleme

Ölümcül etkileri ile halen gündemden düşmeyen corona virüsü hızlı bir şekilde yayılarak ülkeleri etkisi altına almaktadır. Bu virüsün yayılmasında en etken yolun ülkeler ve şehirler arası yapılan hava yolu taşımacılığı merkezleri olan hava alanlarından yayıldığı ve halen yeterli önlemlerin alınmadığı yapılan gözlemlerde gözler önüne serilmektedir.

Dünya Genelinde Hız Kesmeden Yayılıyor.

Çin ülkesinde ilk defa görülerek hızla tüm dünyaya yayılan virüs basına sızan haberlere göre 101 ülkeyi etkisine almış ve çok sayıda insanın ölümüne neden olmuştur.

Havayolu taşımacılığı ile en çok yayıldığına inanılan virüs hava yolları şirketlerini de olumsuz etkilerken slotlarını kaybetmemek adına şirketler az yolcu veya yolcusuz uçuşlar gerçekleştirerek bu olumsuz etkiden ekonomik olarak zarar görmelerini engellemeye çalışmaktalar.

Avrupa Hava taşımacılık yasalarında yer alan ve slot alanlarından uçuş gerçekleştiren firmalar yıllık bazda belli bir uçuş gerçekleştirmedikleri takdirde slotları kaybetmektedir. Slot kaybetmek şirketlerin iflasına eş değer olacağı için yolcusuz uçuş gerçekleştirme yoluna giden şirketler bu durumda da çevre kirliliğine neden olmaları nedeniyle tepki görmeye başladı.

Corona virüsü nedeniyle hava yolları şirketlerinin uğradığı zararı açıklayan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği kaybın şu ana kadar 113 milyar dolar olduğunu ve zararın daha da artacağını açıkladı. Ülkelerine henüz bulaşmayan virüsten korunma tedbirleri arasında hava yolu taşımacılığını iptal eden pek çok ülke bulunmaktadır.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: corana virüs, havaalanı
Bunu beğenen ilk kişi ol.