tarafından - Mart 16, 2020
102 görüntüleme

SpaceX şirketinin uzun yılların en büyük projelerinden biri olarak gün yüzüne çıkardığı yeniden kullanılabilir roket olarak adlandırılan Falcon 9 roketine beklenen ne yazık ki olmadı. 60 yeni Starlink uydusunu fırlatacak olan Folcon 9 ateşleme işleminden hemen saniyeler öncesinde yaşanan motor arızası nedeniyle durdu. Başarısız olan bu işlemden sonra bir hayli şaşıran ve üzgün olan şirket yetkililerinden yapılan ilk açıklama twitter üzerinden “Motor gücü kontrolü sırasında veri yetersizliği nedeniyle standart otomatik durdurma tetiklendi” şeklinde geldi.

Falcon 9 Ne Zaman Gönderilecek

Son saniyede yaşanan motor arızası nedeniyle fırlatılma işlemi duran Falcon 9 roketinin yeni fırlatma tarihi merak konusu olmaya başladı bile. Şirket yetkililerinden alınan bilgilere göre ABD hava kuvvetleri ile görüşülerek ortak bir karar verildikten sonra Falcon 9 roketinin tekrar fırlatılmak üzere hazır hale geleceği bildirildi.

Roket İptal Kararını Otomatik Verdi

Fırlatılmadan önce son saniyeye kadar her şey yolunda giderken T - 0 alanında motorlar aşırı derecede hızlanmaya başladığı için Falcon 9 otomatik olarak fırlatma sürecini iptal etti. Roketin otomatik iptal kararı uçmaya henüz hazır olmadığını gösterdi. Bununla ilgili SpaceX yetkilisi Michael Andrews, “Motor gücüyle ilgili olarak bugünkü fırlatmanın durmasına neden olan bir durum yaşadık” diyerek sorunu bildirdi. Çeşitli fırlatma denemelerinin ardından Falcon 9 tekrar fırlatılması büyük bir heyecanla bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: falcon 9, spacex
Bunu beğenen ilk kişi ol.