tarafından - Mart 17, 2020
89 görüntüleme

Ford'un otomotiv sektöründeki yeri herkesçe biliniyor. Geçtiğimiz haftalarda elektrikle çalışan ticari araç üreteceğini duyuran Ford Otosan, corona virüsü sebebiyle bu başlangıca ara verdiğini açıkladı. Gölcük’te bulunan fabrikada başlayacak olan ticari elektrikli araç üretimi 4 Nisan’a kadar ertelendi.

Corona Virüsten Ford'da Etkilendi

Amerikan markası olan Ford Otosan, elektrikli araç üretimine başlayacağını duyurmuştu. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Türkiye’nin en verimli ve yüzde 100 elektrikli olan aracını üretmek için gerekli olan alt yapıyı hazırladık, aracı tüm dünyaya pazarlayacak durumdayız” demişti.

Yenigün konuşmasında, “Ford, üretim yapmak için gerekli olan araç parçalarını bizden satın almak istiyor. Bu nedenle bu işi tamamlaması için bir ekip oluşturdu. Bu bizim için iyi bir başlangıç ve henüz iki ay oldu” şeklinde konuşmuştu.

Coronavirüs Tehdidi Göründüğünden Daha Ciddi

Yenigün açıklamalarında ayrıca corona virüsünün dünyada sanayi alanında da bir belirsizliği ortaya çıkardığını, bu durumun ticari faaliyetler açısından negatiflik göstergesi olduğunu söylemişti. Avrupa ekonomisindeki duraklama ve Almanya'nın tökezlemeye başlaması, ticareti durma noktasına getirdi diyen Yenigün, bu durumların etkilerini yaşayarak göreceğiz açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamaların üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra, Ford Otosan'ın Gölcük fabrikasında üretime ara verileceğini duyurdu. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapan şirket, 30 Mart - 4 Nisan arasında Kocaeli Gölcük üretim tesislerinde üretim yapılmayacağına dair bilgi verdi.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: ford, ford otosan, kocaeli
Bunu beğenen ilk kişi ol.