tarafından - Mart 18, 2020
236 görüntüleme

Akıllı telefonlarında, tıpkı uydu telefonları gibi kullanabileceğine dair fikir ve çalışmaları ile dikkat çeken Lynk, bu yönde büyük bir adım attı. Uzaya gönderdiği uyduları üzerinden yürüttüğü testlerde, uydu üzerinden akıllı telefona bir kısa mesaj gönderimini başardı.

Her Yerde Çalışabilme Özelliği

Uzun yıllardır kullanımda olan uydu telefonları karmaşık ve pahalı sistemler ile donatılarak uydular aracılığı ile iletişim sağlıyorlar. Bu özellikleri ile GSM operatör ve vericilerinin bulunmadığı yerlerde bile kolaylıkla çalışabiliyorlar.

Akıllı telefonları da uydu telefonunun çalışma sistemi ile kullanılabilir hale getirmeyi amaçlayan Lynk isimli ekip yıllardır bu proje üzerinde çalışıyor. Bu çalışmalar kapsamında çok önemli bir adıma imza atan Lynk, ilk kez bir akıllı telefona uydu aracılığı ile kısa mesaj gönderimi konusunda başarılı oldu. Bu yeni gelişme ise akıllı telefonların uydu üzerinden çalışabileceklerine dair önemli bir gösterge olarak görülüyor.

Lynk Dördüncü Uydu Üzerinde Çalışıyor

Projeyi yürüten Lynk, uzayda üç adet uyduya sahip olması yanında dördüncü uydusu üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

Şirket yetkililerince yapılan son açıklamada ise mesaj gönderme testi için, uydu ile akıllı telefonun doğru pozisyonda yerleştirildiğini, uydu ile telefon arasında bir 2G ağı kurulduğunu ve bu ağ üzerinden uydu aracılığı ile telefona mesaj gönderildiği açıklandı. Ayrıca bu ağın çift taraflı çalışabildiği de belirtildi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.