tarafından - Mart 23, 2020
864 görüntüleme

İnsanlar yeni tip koronavirüs için ellerini yıkamak için corona virüse karşı el hijyeni için sabun seçimi nasıl olmalıdır? sorusuna uzmanlar açıklık getirdi. Uzmanların bu konu hakkında ki görüşleri oldukça önemli oluyor. Özellikle insanlar ellerini virüsten korumak için mutlaka hijyen etmesi gerekiyor. Ama her sabun etkili çözüm sunmuyor. Hem virüse karşı hem de mikroplara karşı ellerimizi kaliteli bir sabunla iyice ovalayarak temizlememiz gerekiyor.

Bu şekilde el hijyenimizi güzel bir şekilde yapmış oluruz. Günde belki 50 defadan fazla ellerimiz yüzüme gidiyor. Bu yüzden ilk başta el hijyeni virüse karşı korunma da önem kazanıyor. Ellerimizi yıkamak için eski kalıp sabunları tercih etmemiz iyi olacaktır. Çünkü kalıp sabunlar sıvı sabunlara nazaran daha iyi köpürüyor ve ellerimizi çıkan köpükle daha iyi ovalayabiliyoruz.

Eğer Sıvı Sabun Kullanacaksanız Mutlaka Kaliteli Olmalıdır

Corona virüse karşı ellerimizi kalıp sabunla değil de sıvı sabunla yıkamak isterseniz mutlaka kaliteli ve markası belli olan sıvı sabunları tercih etmeliyiz. Sabun sabundur diyerek önemsememezlik yaparsak elimizi yıkadığımız kalitesiz sabunlar ellerimizi doğru bir şekilde temizlemez.

Bu yüzden merdiven altı ucuz ve kalitesiz sıvı sabunlar yerine kaliteli ve markalı sıvı sabunlar kullanalım. Sadece kokusuna değil elimizde ki hijyeni sağlamasına özen gösterelim. Bu şekilde virüslere karşı önlememizi ellerimizi hijyen ederek almış olacağız.

Ellerimizi Sabunla Yıkamanın Faydaları         

En çok kullandığımız ellerimizi mikroplara ve virüslere karşı temizlemek bizlere çok fayda sağlayacaktır. Ellerimizi sabunla yıkamanın faydalarını yazmak istiyoruz.

  • Mikroplara karşı önlememizi elleri hijyen yaparak alıyoruz.
  • Ellerimizi sabunla yıkayarak sadece mikroplara karşı değil bütün hastalıklara karşı korumuş oluyoruz.
  • Sabunla elleri yıkamak insanı psikolojik olarak rahatlatır.

bu saymış olduğumuz faydalar gelebilecek olan her türlü virüslere karşı bizleri korumuş olacaktır. Ellerimizi sabunla yıkadıktan sonra kolonya ile dezenfekte etmek en doğru olan seçim olacaktır.

Ellerimize Sadece Kolonya Sürsek Yeterli Olur mu?

Ellerimizi sabunla yıkamayıp sadece kolonya veya benzeri ürünlerle silmemi yeterli olmayacaktır. Çünkü kolonya uçucu özelliği olan bir maddedir. Bu yüzden öncelikle ellerimizi iyi köpüren sıvı veya kalıp sabunla yıkamamız gerekiyor. Daha sonra kolonya ile dezenfekte etmemiz en uygun olan işlemdir. Bu şekilde corona virüse karşı önlemimizi almış olacağız ve kendimizi psikolojik olarak iyi hissedeceğiz.

Temizlik Jelleri Sabunların Yerine Kullanmak Doğru mudur?

Temizlik jelleri, kolonyalar ve ıslak mendiller ile yapmış olduğumuz el temizliğimiz tek başına yeterli olmaz. Çünkü sabunun içeriğinde bulunan maddelerle jellerin içerisin de bulunan temizleme maddelere aynı değildir. Aynı olmadığı gibi sabun gibi çok fazla etkili değildir. Eğer etkili olmasını istiyorsanız önce kaliteli bir sabunla eller dezenfekte edilmeli sonra takviye olarak kolonya ve el temizleme jelleri ile silinmelidir.

En doğru olan yöntem bu şekilde olmalıdır. Bu şekilde corona virüs ve benzeri virüslere, mikroplara karşı önlemlerimizi iyi bir şekilde almış olacağız. Kesinlikle kaliteli ve temizleme etkisi iyi olan sabun tercihi yapmak gerekiyor.

Ellerin Temizliği İçin Arap Sabunu Kullanmak Doğru mudur?

Arap sabunu herkesin bildiği gibi eskiden çok fazla kullanılan sabun çeşitlerinden bir tanesi idi. Teknolojinin ve kimyasal ürünlerin gelişmesi ile çok farklı ve çeşitli sabunlar çıktı. Kalite olarak arap sabunu kaliteli bir temizleme sabunudur. Çok farklı yerler de kullanıldığı gibi eller için de kullanılabilecek dezenfekte sabunları arasın da geliyor. Corona virüs gibi dünyayı kasıp kavuran virüslere karşı arap sabunu ile ellerin yıkanması doğru karar olacaktır. Arap sabunun bir özelliği kesinlikle sodyum içermiyor olmasıdır.

Sodyum içermeyen sabunlar dezenfekte edilmek istenen eller için daha uygun sabunlar arasında geliyor. Bu yüzden arap sabunu ile ellerimizi ovalayarak temizleyebilir ve dezenfekte edebiliriz. Daha sonra kolonya ve benzeri ürünlerle takviye yapabiliriz. Ellerin temizlenme işleminin daha iyi olmasını istiyorsan bütün ürünleri beraber kullanmalıyız. Bu şekilde sağlıklı bir hijyen elde etmiş olacağız.

Şampuanlarla Ellerimizi Yıkamamız Doğru mudur?

Ellerimizi corona virüslere karşı dezenfekte etmek için kaliteli ve iyi sabunlarla yıkamalıyız. Bazı kişilerin çok sık sorduğu ve merak ettiği konuların başında gelen şampuanlarla ellerimizi dezenfekte edebilirmiyiz sorusu geliyor. Şampuanlar içermiş olduğu etkenlerle temizleme görevini yapar. Fakat şampuanların kullanılması gereken yerler eller değildir. Şampuanlarla el temizliği daha iyi oluyor bilgisi tamamen yanlış bir bilgidir.

Daha yumuşak bir doku olan saçlara göre uyarlanmış olan şampuanları saçlarımız ve vücudumuz için kullanabiliriz. Eller için yeterli hijyeni vermez. Belki güzel kokusu yüzünden tercih edebiliyor olabilirsiniz ama kaliteli sabun gibi etki göstermez. Bu yüzden corona virüse karşı korunmak için iyi bir sabun tercih etmelisiniz.

Bulaşık Deterjanı İle Elleri Dezenfekte Etmek

Halk arasın da yanlış bilen ve uygulanan bazı işlemlerden bir tanesi ise elleri bulaşık deterjanı ile yıkamak oluyor. Sebebi sorulduğunda bulaşıkları iyi temizlediği düşünülerek elleri de iyi temizleyeceği düşünülmektedir cevabı veriliyor. Bu tamamen yanlış bir bilgidir ve el hijyeni için uygun olan temizleme ürünü değildir. Bulaşıkları iyi temizliyor diye ellerinizi de iyi şekilde temizleyecek ve corana virüse karşı koruyacak fikrini düşünmemek gerekiyor. Ellerin iyice temizlenmesi için merdiven altı olmayan markalı kaliteli sabunlar kullanılmalıdır.

İyice köpüren ve ellerle temas ettiğin de ellere iyice nüfuz eden sabunlar tercih edilmelidir. Bu şekilde bulunan sabunlar el hijyeninin iyi bir şekilde olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden bulaşık deterjanları corona virüs ve benzeri mikroplara karşı el temizliğinizi sağlamaz. Aksine zararı olur. Ne gibi zararı olacağını yazalım.

  • Ellerinizi tahriş eder.
  • Cilt hastalığı olmanıza neden olur.

bu yüzden iyi bir el sabunu alarak corana virüse karşı ellerinizi dezenfekte edebilirsiniz.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: sabun, corona virüsü
Bunu beğenen ilk kişi ol.