tarafından - Eylül 4, 2019
513 görüntüleme

ABD Utah eyalet sınırlarında bulunan genç bir kadın 3 yıl boyunca elektronik sigara içerek sigara bağımlılığını azaltmak için çabaladı. 18 Yaşında olan ve adı Maddie Nelson olarak açıklanan genç kızın sigara içtikten sonra şiddetli şekilde görülen böbrek ve sırt ağrılarının bazı sorunlara neden olduğu belirtildi. Hemen hastaneye götürülen genç kızın akciğerlerinde ağır hasar meydana geldiği ortaya çıktı. Ayrıca ciğerinde elektronik sigaradan ileri gelen gliserin parçalarının da olduğu açıklamaya eklendi.

Elektronik Sigara Etkisi

Son bir kaç yıldır özellikle de gençler arasında son derece yaygın bir hale gelen elektronik sigaranın ne tarz etkilerinin olduğu henüz tam olarak bilinmiyor. Henüz yeni piyasaya girmiş olmasına karşılık yaygın şekilde kullanılması uzmanların bu konuda endişeli olmasına neden oluyor. Kısa bir süre öncesine kadar etkileri tartışılan elektronik sigaranın 18 yaşında bir genç kızı komaya sokması durumun oldukça ileri sonuçlarının olduğunu ortaya koydu.

Komalık Eden Sigara

18 yaşında olan ve yaklaşık 3 yıldır aktif şekilde elektronik sigara kullanan genç kızın sigara kullanımı nedeniyle komaya girdiği kesinleşti. Ailesinin hastane masraflarını karşılayabilmesi için kampanyalar başlatıldı. Hastaneye ulaştığında oldukça kötü durumda olan genç kızın doktorlar tarafından yeniden hayata döndürüldüğü açıklandı. Yaşadıklarından sonra Nelson'un asla elektronik sigara içmeyeceği de öğrenildi. Normal sigaraya oranla daha az zararının olduğu düşünülen elektronik sigaranın aslında öyle olmadığı anlaşıldı.

Duman Şovları

Nelson arkadaşları ile birlikte bir elektronik sigara mağazası gezerken almaya karar verdiğini de dile getirdi. Sigaradan daha az zararlı olduğu söylenen elektronik sigaranın aslında son derece zararlı olduğunu geç de olsa fark ettiğini dile getirdi. Çıkan dumanların ise oldukça keyifli olduğu ve bu durumdan da eğlendiğini açıkladı. Temmuz ayına kadar herhangi bir sorunu bulunmayan Nelson son olarak bulantı, kusma ve ağrı ile birlikte hastaneye yatmak zorunda kaldığını söyledi. Birkaç gün tedavinin yanıt vermediği Nelson ardından yeniden bilincine kavuştu. Bir başka hastaneye naklinden sonra ise komaya girdi. Uzmanlar oldukça kötü etkileri olduğunu ortaya koydu.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.