tarafından - Mart 24, 2020
161 görüntüleme

Sony markasının yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 modelinde bulunacak özellikler geçtiğimiz gün açıklandı. Ancak cihaz hakkında bilinmeyen birçok özellik daha bulunuyor. Özellikle de işletim sistemi ve arayüz hakkında soru işaretleri bulunuyor.

Arayüzü Merak Konusu

Sony PlayStation 5 modelinin teknik detayları açıklanmıştı. SSD, geriye dönük uyumluluk ve Ray Tracing ve benzeri birkaç önemli özellik hakkında kesin bilgiler açıklandı. Ancak cihazın açıldığında kullanıcıları nasıl bir arayüzün beklediği merak konusu olmuş durumda.

PlayStation 4 için oyuna girmeden önce kullanıcı arkadaşları ile iletişim kurabiliyordu. Ayrıca PlayStation Store'a bağlanılabilen bir ana menü vardı. PlayStation 5 için ise farklı bir seviyeye erişilmiş olması bekleniyor.

Sony’nin PlayStation 5 için interaktif arayüzler için araştırmalar yaptığı ile ilgili dosyalar ortaya çıkmıştı. Sony PlayStation sistem mimarı görevi yapan Mark Cerny, bir röportajında PS5’in arayüzünde çok dikkat çekici değişikler olacağı hakkında ipuçları vermişti.

Tek oyunculu oyunlar oynanırken hangi görevler verileceği ve hangi ödüllerin alınacağı hakkında bilgileri kullanıcı arayüzünde sunulacağını belirten Mark Cerny, bu düşüncesini PS5’in sistem arayüzünde de kullanmak istiyor gibi görünüyor.

Yani oyun oynamak için başlatmadan önce bile mevcut multiplayer listelerini ve etkinliklerini ana menüde görebileceğiniz bir arayüzü meydana getirmeyi planlıyor gibi görünüyor. Ayrıca konsol kullanıcıya tek oyunculu hangi görevleri tamamladığınızı göstermenin yanı sıra doğrudan istediğiniz bir göreve atlamanıza olanak sağlayacak. Hız ve verimlilik düşüncelerini odak noktası yapan PlayStation 5 modeli, minik ama etkili arayüzü ile kullanıcı karşısına çıkacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: sony, sony playstation 5
Bunu beğenen ilk kişi ol.