Hakan Bozkurt
tarafından - Mart 25, 2020
420 görüntüleme

Okul Tatili Uzuyor Mu ? Ne Kadar Süre Uzatılacak?

 

Covid-19 sebebiyle 2 hafta süre ile tatil edilen okulların tatil süresi ne kadar daha uzatılacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), yaklaşık 10 gün önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya'ya hızla yayılan koronavirüs nedeniyle okulları 2 haftalığına tatil etmişti. Geçtiğimiz hafta, 2. dönemin ara tatili gerçekleştirildi. İçinde bulunduğumuz hafta ise uzaktan eğitim ile milyonlarca öğrenci eğitimini devam ettiriyor.

 Okulların tatil edilme kararından sonra koronavirüs yayılımı ülkemizde her gün vaka sayısı ve ölüm olarak artmış,

önlemler artırılmıştır. Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde bakan Selçuk tatil süresinin uzaması gerektiği konusunda fikir belirtmiş, Erdoğan ise bilim kurulu ile görüşülmesi ve ne gerekiyorsa yapılması talimatını vermiştir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Selçuk arasında geçen görüşme ve bilim kurulunun bu zamana kadarki tutumları düşünüldüğünde okulların tatil süresinin uzatılmasına kesin gözüyle bakmak yanlış olmaz. Peki okul tatili ne kadar daha uzayacak? Eğitim öğretim döneminin kapanması sözkonusu olabilir mi?

 Bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Ateş Kara, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 1,5-2 aylık sürecin çok önemli olduğunu, okulların kapalı tutulmasının koronavirüs enfektesini %45 civarında azaltacağını vurgulamıştı. Çeşitli bilim kurulu üyeleri de önümüzdeki 1,5-2 aylık sürecin çok kritik olduğunu ifade etmektedir.

 Dolayısıyla okulların 6-8 hafta daha uzatılması gündeme gelebilir. Öte yandan okul tatili 1-2'şer haftalık olarak parça parça koronavirüsün seyrine göre de uzatılabilir. Okul tatilinin 8 hafta gibi bir süre uzatılması 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılının tamamen kapanması anlamına gelmektedir.

 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yarın bilim kurulu toplantısına katılacaktır. Okul tatilinin ne kadar uzatılacağına dair gerekli açıklama da yapılacaktır. 

Yayınlanan: Gündem, Eğitim, Toplum
Bunu beğenen ilk kişi ol.