tarafından - Mart 30, 2020
165 görüntüleme

Microsoft'un kurucusu olan ünlü milyarder Bill Gates Natel Energy'e 11 milyon dolarlık yatırım yaptı. Natel Energy, suyun yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanıldığı türbin üzerinde çalışmaktadır.

Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, suyun yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanılmasındaki şeklini değiştirdiği iddia edilen yeni bir hidroelektrik teknolojisini desteklemek için 11 milyon dolarlık yatırımın yanı sıra Schneider Electric Şirketi ile ortak oldu. Natel Energy, ürettikleri "Restoration Hydro Turbine (RTH)", bitkileri daha efektif hale getirmenin yanı sıra balık ve diğer etmenler üzerindeki etkilerini de azaltmaktadır.

Normalde kullanılan türbinlere göre, nehirlerde kullanılan sistemler %20 daha az maliyetli oluyor. Bu da projenin diğer türbinlerden ayıran en önemli özelliktir. Ayrıca şirket, balıklar için daha güvenli olduğunu iddia ediyor ve bu sayede müşteri çekme şansını da arttırıyor. Bu iddianın doğruluğu ise henüz kanıtlanmadı.

RHT Denemelerine Başlandı

Projenin test edilmesi için Maine'de pilot bir RHT tesisi kuruldu. Bu tesis, bir okulun ve bir restoranın güç ihtiyacını karşılamanın yanında şebekeye fazla güç de gönderiyor. Bill Gates'in kurduğu şirket Breakthroung Energy Ventures, Natel Energy'in türbinlerin maliyetini ve çevreye zarar vermeme konusunu akıllıca ele aldığını belirtiyor. Şirketin yaptığı açıklamalara göre sistem, zaten var olan tesislerin daha da güçlenerek ve geliştirilerek farklı yerlerde kullanılmasını sağlıyor. Bill Gates'in şirketi, bu noktada 11 milyon dolarlık yatırımın RHT'nin geliştirilmesinde kullanılacağını açıkladı.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: microsoft, bill gates
Bunu beğenen ilk kişi ol.