tarafından - Nisan 6, 2020
708 görüntüleme

Genel olarak erkeklerin merak ettiği mastürbasyon prostat kanserini ihtimalini önlüyor mu? Sorusu oldukça gündemdedir. Mastürbasyon erkeklerin yaygın olarak yaptığı bir şeydir. Erkeklerin yanı sıra belli aralıklarla kadınlar da yapmaktadır ancak erkeklerin kadınlara göre daha fazla yaptığı bilinmektedir. Mastürbasyon, bir bireyin kendini rahatlatma biçimi olarak adlandırılır. Bir nevi, kişinin kendine zaman ayırmasıdır. Doğru tekniklerle ve uygun zaman aralıklarıyla yapıldığında daha sağlıklı olmaktadır.

Mastürbasyon Nasıl Yapılır?

Erkekler ve kadınlar için çeşitli mastürbasyon yapma seçenekleri vardır. Bu mastürbasyon yöntemleri şunlardır;

  • Duş başlığı
  • Yastık
  • El/vücut kremi
  • Seks oyuncakları
  • Sabun

Bunlar hem erkekler hem de kadınlar için mastürbasyon yöntemleridir. Sabun ve krem daha çok erkekler tarafından kullanılır. Duş başlığı, seks oyuncakları da kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Yastık her iki taraf için de uygundur.

Elle Mastürbasyon

Çıplak elle mastürbasyon erkekler için biraz zordur. Zevkli olabilmesi için biraz kayganlık gerekir. Elle mastürbasyonu genelde kadınlar yapar. Vajina devamlı ıslak bir yapıda olduğu için elle mastürbasyon kadınlar için daha kolaydır. Bazı erkekler kayganlığı kendi tükürüğüyle sağlamaktadır.

El Ve Vücut Kremleri

El ve vücut kremleri cinsel organ üzerine sürüldüğünde kayganlık elde edilir. Böylece mastürbasyon yapmak kolaylaşır ve daha zevkli hale gelir. Erkeklerin en çok kullandığı yöntemlerden birisi budur. Ancak, krem fazla sürülmemelidir ve mastürbasyondan sonra penis temizlenmelidir.

Sabun

Sıvı ya da katı sabunu köpürterek de mastürbasyon yapılabilir. Ardından temizliği de çok kolaydır. Sadece su ile temizleyebilirsiniz. Sabunu bol bol köpürterek istediğiniz kayganlığı elde ederek zevkli bir mastürbasyon yapabilirsiniz.

Video İzlemek

Cinsel içerikli videolar izlemek işinizi hızlandırabilir. Fazla vaktiniz yoksa ve mastürbasyon yapmak istiyorsanız istediğiniz kategoriden videolar izleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Hayal Kurmak

Arzuladığınız kadın ile ilgili hayaller kurmak da sizin için çok zevkli olacaktır. Size oral seks yapıldığını hayal etmek ya da sevdiğiniz pozisyonları gözünüzde canlandırmak çok haz verecektir. Ancak video izlemeye göre biraz daha uzun sürebilir. Bu sizin elinizdedir. Hızınıza ve boşalma sürenize göre değişir.

Mastürbasyonun Faydaları

Eski zamanlardan beri toplum tarafından ayıp, yanlış, günah olarak tanımlanan mastürbasyon, cinsel ilişki gibi kavramlar aslında oldukça önemli ve olması gereken şeylerdir. Hem kadınlar hem de erkekler için düzenli bir cinsel ilişki yaşamı olumlu etkileyecektir. Cinsel ilişki yoksa bile düzenli yapılan mastürbasyon kişiyi genelde olumlu etkilemektedir. Zararları da vardır ancak yararları daha fazladır. Mastürbasyonun Faydaları şunlar olmaktadır;

  • Stresinizi alır
  • Kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar
  • Ağrılarınızı alır. Özellikle inatçı baş ağrıları için çok etkilidir
  • Gevşemenizi sağlar
  • Pelvik kaslarınızı güçlendirir
  • Bedeninizi tanımanızı sağlar
  • Öz güveninizi güçlendirir

Bunlar mastürbasyonun yararları olmaktadır. Düzenli aralıklarla yapıldığında çok faydalı olacaktır.

Mastürbasyonun Zararları

Mastürbasyonun bazı zararları da vardır. Mastürbasyon erken boşalma gibi sorunlara sebep olabilir. Mastürbasyona alıştığınızda evlilikte bazı problemler yaşayabilirsiniz. Sürekli mastürbasyon unutkanlığa, dikkat eksikliğine, dalgınlığa ve üzüntüye sebep olabilir. Ancak bu zararlar herkeste görülmez.

Mastürbasyon Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Herkesin mastürbasyon yapma sıklığı farklıdır. Kadınlarda da erkeklerde de bu sıklık değişmektedir. Bazıları her gün yaparken bazıları 2-3 günde bir ya da haftada 2-3 defa yapmaktadır. Haftada 3-4 defa yapmak normaldir. Fazla arzulu olduğunuz durumlarda haftada 5'e çıkartabilirsiniz. Kadınlarda da haftada 2-3 defa yapılması normaldir. Bazı kadınlarda aşırı istek meydana gelir fakat mastürbasyonu abartmamakta fayda var.

Erkeklerde Prostat Kanseri

Prostat, erkeklerde bulunan bir salgı organıdır. Yaklaşık olarak ceviz büyüklüğünde ve mesanenin altında bulunan bir organdır. Üremek için çeşitli salgılar üretmektedir. Prostat kanseri ise erkeklerde en fazla görülen kanser çeşididir. Prostat kanseri, prostat dokusunu oluşturan hücrelerin tümör yapıları meydana getirmesiyle oluşmaktadır. Prostat kanserini oluşması için prostat dokusunu oluşturan hücrelerden bazılarının anormal bir faaliyet göstermesi gerekir. Genelde 65 yaş ve üzeri hastalarda görülür. Hastalık ilk aşamalarda çok belirti göstermez. Tedavi edilmediğinde ise ilerler ve idrar kanalına baskı uygular.

Prostat kanserinin 4 aşaması vardır. İlk aşamada, tümör prostatın içindedir ve tespit edilemez. İkinci aşamada, tümör prostatın içine yayılır. Vücudun diğer bölgelerine yayılmaz. Üçüncü aşamada, tümör prostatın ötesine ve sperm kesesi gibi yapılara yayılır. En son aşamada ise, tümör prostatın tüm çevresine yayılır.

Prostat Kanserinin Belirtileri

Prostat kanseri genel olarak bir belirti göstermeden ilerlese de bazen belirtileri olabilir. Bu belirtiler şunlardır;

  • İdrar yaparken yanma hissi
  • İdrarda kanama
  • İdrar yaparken zorlanma hissi
  • Semende kanama görülmesi
  • Bazı kemik ağrıları

Bunlar bazen görülen belirtiler olmaktadır. Prostat kanserinin görülme olasılığı yaş ilerledikçe artmaktadır. 70 yaşın üzerindeki erkeklerin yüzde 50'sinde görülmektedir. 50 yaşından genç erkeklerde fazla görülmemektedir.

Prostat Kanseri Tedavi Yöntemleri

Prostat kanserinin tedavisi hastalığın hangi aşamada olduğuna göre değişmektedir. Prostat kanseri için, ameliyat, radyoterapi ya da hormonoterapi şeklinde tedaviler uygulanmaktadır. Günümüzde erken tanı sayesinde, genellikle ameliyat ile tedavi yöntemi tercih edilmektedir. Gerekirse hormon terapisi ve radyoterapi de kullanılır.

Prostat Kanserine Karşı Mücadelede Mastürbasyonun Önemi

Mastürbasyon her ne kadar bazı toplumlarda yanlış ve günah olarak bilinse de aslında son derece faydalı bir durumdur. Düzenli aralıklarla yapıldığında prostat kanseri riskini önemli derecede azaltmaktadır. Erkekler için ayda 21 defa mastürbasyon yeterli ve sağlıklıdır. Ayda 21 defa mastürbasyon yapmanız prostat kanseri riskinizi azaltacaktır. Yapılan araştırmalara göre, sık sık mastürbasyon yapan erkeklerde prostat kanseri çok az görülmektedir. Bunun sebebi ise, devamlı olarak boşalmanın kansere yol açacak toksinleri dışarı atmasıdır.

Yayınlanan: Sağlık
Beğen (1)
Yükleniyor...
1