tarafından - Aralık 16, 2020
371 görüntüleme

Limonla Gebelik Testi Doğru Sonuç Verir Mi?

Hamile olduğunuzdan mı şüpheleniyorsunuz?

Tabii ki bu durumda uygulanacak ilk ve sağlıklı adım ya hastanede kan tahlili yaptırmak ya da eczanelerden alınan testleri evde yapmak.

Peki hastaneler bu kadar yaygın değilken, gebelik testleri yokken atalarımız acaba hamile miyim diye merak ettiklerinde ne yapıyorlardı? Sizin için bu konuyu araştırdık ve karşımıza birbirinden ilginç bilgiler çıktı.

Limon, karbonat, çamaşır suyu, diş macunu, şeker, kabartma tozu, sirke, sabun…. Şaşırdınız değil mi? Gebelik testi için kullanılan en sık doğal yöntemlerden biri ise limonla hamilelik testi olarak karşımıza çıkıyor? Peki, bu test nasıl yapılır? Limonla hamilelik testi doğru mu yönlendiriyor kadınları gerçekten? Gelin, bu soruların cevaplarına birlikte göz atalım.

Limonla Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Elbette günümüzde modern ve kesin sonuç veren birçok yöntem varken limonla gebelik testi yapmaya gerek kalmamaktadır. Yine de yöntemi merak ediyorsanız ya da bir anda içinize hamile miyim acaba diye bir kurt düştü ve dışarı çıkacak zamanınız yoksa denemekten zarar gelmez diyebiliriz. Çünkü bu testin sağlığınıza zarar verebilecek herhangi bir etkisi yok.

Malzemeler çok basit 1 limon ve şeffaf 1 plastik bardak. Bardağın şeffaf olması önemli çünkü testi yaparken gözlem yapmanız gerekecek. Elbette bu bardak testten sonra çöpe gideceği için şeffaf nasılsa diye normalde kullandığınız bir cam bardağı tercih etmemeniz iyi olur.

  • Bardağın içine öncelikle idrarınızı yapmanız gerekiyor. Hastanelerde yapılan idrar testlerinde de biraz zorlanma yaşanabilmekte ne yazık ki.
  • Alaturka tuvaletiniz varsa işiniz daha kolay ama klozette işiniz biraz daha zor olabilir. Belki ayaklarınızı tuvaletin kenarlarına basarak işlemi yapmanız biraz daha basit olabilir.
  • Sabahki ilk tuvaletin olması daha doğru sonuç veriyor diyenler de bulunmaktadır.
  • Bol su içtikten sonra yapacağınız testin sonucunu daha kolay anlayabilirsiniz.
  • Sıra geldi testin en önemli kısmına: limonu ikiye bölün ve bardaktaki idrara bir miktarını sıkın. En azından yarım limonu sıkmanız gözlem için iyi olacaktır.
  • Minik limon parçacıklarının da bardağa düşmesine özen gösterin.
  • Şimdi sıra geldi heyecanlı bekleyişe: limon parçacıkları ya da ufak granüller dibe çöküyorsa bunun hamile olduğunuz anlamına geldiği söylenmektedir.
  • Eğer parçacıklar yüzeyde kalıyorsa demek ki hamile değilsiniz.

Limonla Hamilelik Testi Gerçek mi, Doğru mu?

  • Limonla gebelik testi yapıp doğru sonuç aldım diyen de var bende yanlış sonuç çıktı diyen de var. Denemesi ise neredeyse bedava sonuçta ihtiyacınız olan tek şey bir limon ve idrarınızın gelmesini beklemeniz.
  • Limonla hamilelik testi diğer birçok malzemeyle yapılan hamilelik testleri gibi gerçekten uygulanan testlerdir.
  • Sonuçta sağlığa herhangi bir zararı da olmadığı için sadece hem eczaneden test alıp hem de limon testi yapıp gerçekten doğru sonuç verecek mi diye bile eğlenmek için testi uygulayanlar da bulunmaktadır.
  • Bu konuda bilimsel bir araştırma olmadığı için limon testinin doğruluk yüzdesiyle ilgili kesin bilgi vermek zordur, kimisi doğru derken kimisinde sonuç yanlış çıkmaktadır.

En doğru ve kesin sonuçlar için lütfen size en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

 

Limonla Hamilelik Testi Yapan Var Mı?

  • Günümüzde hala limonla gebelik kontrolü yapanlar bulunmaktadır. Bu kişilerden çok azı gerçekten hastaneye gitmekte zorlanan ya da teste ulaşımı olamayanlar veya geleneksel yöntemlerin yaygın olduğu yerlerde yaşayanlar iken bazıları ise sırf meraktan limon yöntemini denemektedir.
  • Son olarak belirtelim ister limonla gebelik testi gibi doğal yollarla isterken gerçekten hastanede ya da eczaneden alacağınız testlerle gebe olup olmadığınızı öğrenecekseniz en doğru sonuç için reglinizin yani adet döneminizin en az 1 hafta gecikmiş olması gerektiğini de hatırlatalım.

 

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.