tarafından - Eylül 5, 2019
66 görüntüleme

Teknolojik gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerden biri de bilgisayar oyunları. Bu gelişmeler öyle büyük boyutlarda ki, başkalaşım tam anlamıyla gerçekçi bir boyuta dönüşüyor. Bu anlamda çalışma ve yenilikleriyle bilinen oyun teknolojisi lideri Square Enix, karakterlerdeki gelişimleri YouTube kanalından paylaştı. Oyunlardaki grafiklerin ne derece farklı boyutlara dönüşeceği konusu video ile tüm oyun tutkunlarıyla paylaşıldı. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı video ilgiyle izlenirken, hayranlık uyandırdı.

Karakterlerdeki İnanılmaz Değişim

Square Enix, sunmuş olduğu 2 dakikalık videoda oyundaki karakterlerin görüntülerindeki ve yüzlerindeki değişimleri sundu. Karakterlerin yüz görünümlerindeki değişim ve farklılık oyun tutkunlarına yansıdı. Oyun teknolojisinde yer alan gelişmeler oyunların kalitesini ve gerçekçiliğini artırıyor. Square Enix, paylaşımında oyun grafiklerinin nasıl değiştirileceği hakkında da sunumlar yaptı.

Oyun Teknolojisinde Son Yenilikler

Oyun teknolojisi alanında Back Stage ismi verilen teknoloji demosu hakkında bilgiler sunulurken, bu uygulamaların nasıl gelişeceğine yönelik de bilgiler sunuluyor. Oyunlarda ışın takibi denilen özellik kullanılmaya başlandığından beridir, görsellikte inanılmaz detaylar oluşturdu.

Görüntülerdeki Harikulade Değişim

Demo videoda farklı sahnelere yer verilirken, bir kadına ait sahne geçişleri farklı görsellik sağlıyor. Aynaya yansıyan silüette farklı duygu geçişleri seçilebiliyor. Teknolojideki bu gelişmelere bakıldığında oyun tutkunlarının bu değişimlerle tasarlanan oyunları oynamak için fazla beklemeyeceği görülüyor.

Luminious Productions ve Back Stage’in tasarladığı Nvidia uygulamasına göre demo, GeForce RTX 2080 Ti adı verilen grafik kartıyla kaydedildi.

Dünya Oyun Alanındaki Gelişmeler

Oyunun demosu için Square Enix’in nasıl bir atılım yapacağı merak konusu olurken, bu teknoloji hakkında bir ipucu verilmedi. Bu oyun teknolojisinin ne için kullanacağına dair bilgi verilmezken şirket için yeni oyun tasarımlarında kullanılacağını düşünmek mümkün oluyor. Yeni seri oyunlarda kullanılacak olan teknoloji, oyunların kalitesini son derece artırıyor. Final Fantasy 16’da kullanılması tasarlanan bu teknoloji hayranları heyecanlandıracak tarzıyla dikkat çekiyor. Tüm bunlara ek olarak

Luminious Producitons tarafından kurulan bir stüdyoda yeni oyun geliştirme işlemleri yapılıyor. Aynı zamanda bu şirketin eğlenceli ve yenilikçi oyunlar tasarlayacağı yönünde faaliyetlerde bulunduğu belirtiliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.