tarafından - Eylül 6, 2019
75 görüntüleme

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Twitter’in Ceo’su Jack Dorsey’in Twitter hesabının çalışması, Twitter’da bir güvenlik açığının olduğunu düşündürdü. Bunun üzerine Twitter teknik ekibi kısa mesaj ile Twitter CEO'su Jack Dorsey'in hesabının çalınmasından sonra Twitter, cep telefonu ile kısa mesajla tweet yayınlama özelliğini kaldırdıklarını açıkladı. Twitter, sadece kendilerinin değil bu hizmette ortaklık yaptıkları mobil operatörlerin de bir dizi önlem alması gerektiğini düşünmekte…

Bilgisayar korsanlarının geçtiğimiz hafta içinde Twitter Ceo’su Jack Dorsey’in de Twitter hesabını çalması üzerine, Twitter’da nasıl bir güvenlik açığı olduğu konusu gündeme oturdu. Hele bir de üst düzey bir yetkilinin hesabının çalınmasının bir gözdağı olması da Twitter’in kendini gözden geçirmesine neden oldu. Bilgisayar korsanları Ceo Jack Dorsey’in hesabını çaldıktan sonra Twitter’ın ırkçılık karşıtı olmasıyla ilgili bir çok paylaşımda bulundular. Bilgisayar korsanlarının bu hamlesiyle Twitter kendini tekrar gözden geçirmek zorunda kaldı. Twitter’in teknik ekibinin korsanların bu hamlesinin hangi açık ile nereden sızabildiklerini sorgulamaları sonrasında SIM takasının bu çalınmaya sebep olduğu ortaya çıktı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Twitter, geçici bir sürede olsa cep telefonu üzerinden sms yoluyla tweet atma alternatifini durdurdu. Sosyal medya devlerinden biri olan Twitter, sıkıntının sadece kendilerinden değil iş ortaklarının da güvenlik açıkları olabileceğinin altını çizdi.

Twitter’dan Mobil Operatörlere De Uyarı

Bu tarz hesap çalınma olaylarının sadece Twitter’a mal edilmemesi gerektiğini açıklayan yetkililer aynı zamanda mobil operatörlerinin de kendi güvenlik sistemlerini de kontrol etmesi gerektiği belirtildi. Sadece bir mobil operatörünün değil tüm operatörlerin güvenlik açıkları olduğu ve hepsinin bu konuda duyarlı çalışmalar yaparak teknolojilerini geliştirmesi gerektiğinin altı çizildi.

Twitter’in, kısa mesaj yolu ile tweet atma özelliğinin kaldırılmasına neden olan bu açığın iki faktörlü doğrulama sisteminin yeterli olmaması olarak gösteriliyor. Teknik uzmanlar, hesap çalınmalarının engellenemez olduğunu düşünüyor. Bunun altyapısı ise hacker denen bilgisayar korsanlarının kişisel verilere çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor olması gösterilmekte… Aynı zamanda “Dark Web” denilen bilgisayar korsanlarının uğrak yerinde bu kişisel verilerin satışta olması da ayrı bir tehlike olarak görülüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.