tarafından - Eylül 9, 2019
110 görüntüleme

PlayStation küçük büyük herkesin tercih ettiği aktif bir uygulama olarak kullanılıyor. Son günlerde ortaya çıkan bir konu ise playstationun kolundaki 'X' Butonu. Tartışmalara yol açan ve PlayStation'ın twitter'da oyuncularını ikiye bölen x butonunun sorusu: X mi yoksa çarpı mı?

Kafa Karıştıran Soru

Aslında çok önemli bir konu gibi gözükmese de PlayStation yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarla birlikte eğlenceli bir şekilde gündeme gelen soru, oyun tutkunları tarafından büyük bir ilgi topladı. Peki, Sony DualShock cihazlarda kullanılan x simgesi sizce hangisi? olabilir. Haberimiz içeriğinde bu konu hakkında dolaşan söylentilere yer vereceğiz.

X'mi Çarpımı

Son günlerde gündeme bomba gibi düşen ve sosyal medya platformlarında yer alan kontrol cihazlarındaki şekillerle ilgili olarak PlayStation kullanıcılarını ikiye bölen bir soru ortaya atıldı. Üçgen, çember ve kare gibi geometrik isimlerde herhangi bir belirsizlik olmasa da 'X’ simgesinin nasıl bir isme sahip olacağı konusunda birbirinden farklı yanıtlar yer alıyor. Kullanıcılar tarafından da merak uyandıran bu sorunun cevabı hakkında belirsizlik söz konusu oldu.

Playstation Twitter Hesabından Açıklama Yaptı

Merakla beklenen bu sorunun cevabı hakkında PlayStation İngiltere, Twitter hesabından resmi bir açıklama yaptı. 'İks' mi? 'Çarpı' mı? Başlıklı mesajın içeriğinde şu ifadelere yer verildi:

PlayStation UK hesabı, X tuşuna "iks" mi denileceği yoksa "çarpı" olarak mı isimlendirileceği hususundaki konuya değinerek bir soru paylaştı ve paylaşılan bu soruya çok sayıda kullanıcı cevap verdi. Yapılan bu mini ankette fikir birliği kesinlikle sağlanamasa da firma, oldukça mantıklı bir açıklama yaparak tartışılan konuya son noktayı koydu.

“Eğer ‘çarpı’ya, harf ismi olarak ‘X’ deniliyorsa çembere yada daireye de O (harf olarak) demek gerekmezmi. Gelen cevaplardan sonra konuya esprili bir yaklaşımda bulunan PlayStation, yayınladığı bir diğer iletide de “45 derece döndürülmüş +” şıkkını seçeneklere ekleyerek bir önceki sorudan daha fazla sayıda kullanıcının ilgisini çekmeyi de başarmış oldu.

PlayStation oyun kolunun üzerindeki X butonunun iksmi yoksa çarpımı olarak isimlendirileceği konusu kullanıcılar tarafından merak konusu uyandırdı. Ünlü uygulama bu konuyada esprili bir şekilde yanıt verdi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.