tarafından - Eylül 10, 2019
130 görüntüleme

Android firması tarafından Xiaomi’nin bazı modelleri için geliştirilen Android 10’un Custom ROM’ları yayınlandı. Bu modeller arasında ise Mi 6 ve 8, Redmi Note 5 ve Poco F1 modelleri bulunuyor. Android 10 sürümünün bu resmin olmayan bu veriyonlarında bazı hatalar mevcut olsa da, kullanıcıları yepyeni tecrübeler bekliyor.

Custom ROM Nedir?

Google tarafından geliştirilen son işletim sistemi olan Android 10, geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Bu sürüm son teknolojiyle ve telefonlarla uyumlu ve yepyeni özellikler içeriyor. Android genel olarak açık kaynak kodlara sahip bir işletim sistemi ve bu yüzden tüm Android geliştiricileri ve telefon şirketlerini tarafından yapılandırılabilir bir temele sahip. Böylelikle daha özelleştirilmiş ve farklı deneyimler sunan Custom ROM’lar ortaya çıkabiliyor. Kısacası Custom ROM’lar resmi olmayan fakat resmi işletim sisteminden yararlanılarak ortaya çıkarılan özel sürümlerdir.

Mi 6 ve Mi 8 İçin Geliştirilen Custom ROM’lar

Xiaomi Mi 8 modeli için uyarlanmış Custom ROM, kullanıcılara bambaşka deneyimlerin kapısını açıyor. Fakat aynı zamanda parmak izi okumama sorunu ve Google Camera uyumu sıkıntısı gibi birçok problem de kullanıcılar tarafından bildirildi. Xiaomi Mi 6 modeli için yapılmış Custom ROM ise daha kusursuz bir altyapıya sahip. Profesyonellerin yorumuna göre, Bluetooth üzerinden medya dosyalarının oynatımı haricinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. İki tür Custom ROM da internet üzerinden rahatlıkla indirilip, telefonlara kurulabilir.

Redmi Note 5 ve Poco F1 Custom ROM’ları

Xiaomi Redmi Note 5 modeli için geliştirilen Custom ROM maalesef alfa sürümünden çıkamadı. Bunun da anlamı ise, bu sürüm henüz pürüzsüz bir kullanıma hazır değil ve birçok sıkıntısı var. Fakat yine de Android 10 sürümünü tecrübe etmek isteyen kullanıcılar için indirilmeye hazır bir şekilde online sitelerde mevcuttur. Xiaomi Poco F1 için hazırlanmış Custom ROM ise daha az hata içermekle birlikte yine de bir takım sıkıntılara yol açabiliyor. Bu sürümün sorunlarından birisi ise yine parmak izi okuyucusuyla ilgili görünüyor. Yine de geliştiricileri tarafından yapılan açıklamada, sorunların en kısa sürede düzeltileceği yönünde umut vadeden cümleler mevcut.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.