tarafından - Eylül 11, 2019
120 görüntüleme

Dünyaca bilinen ve günlük cirosu ile dudak uçuklatan Alibaba network doğrudan satış ve pazarlama firması 1999 yılında Çin asıllı Jack Ma tarafından kurulmuştu. O günden bu yana yönetimin kurucusu ve icra kurulu başkanı olan Jack Ma şirketin büyümesinde önemli rol aldı.

Emekliye Ayrıldı

BBC haber kaynağında yer alan habere göre Jack Ma 55 yaşını doldurunca emekli oldu. Yalnız bu emeklilik sıradan bir emeklilik değil show, eğlence ve mutluluk gözyaşları arasında gerçekleşti.

1999 yılından bu yana özveri ile çalışan Jack Ma 20 yıllık Alibaba kariyerini yaptığı görsel show ile tamamlayarak emekliye ayrıldı. Bu kararını geçen yıl açıklayan Jack Ma Hangzhou Olimpiyat Spor Merkezi’nde 80.000 kişilik standuyumda eğlenceli bir şekilde sonlandırdı.

Binlerce kişinin katıldığı törende Jack Ma rock yıldızlarına taş çıkartacak bir performans sergiledi. Sahnede kendisine şirketin yönetici kadrosunda yer alan Lucy Peng ve şirketin ceosu Wang Jian eşlik etti. Etkinlik boyunca gösteriler ve çin melodileri devam etti. Ünlüleri giydikleri kostümlerle canlandıranlar arasında en çok beğeniyi Marilyn More kostümü ile sahne alan Joe Tsai aldı. Geceye taktığı peruk ve rock kostümleri eşliğinde sahne alarak damga vuran Jack Ma resmi anlamda emekli olsa da şirket ile bağını sürdürecek.4 saat süren programda jack Ma'nın yanı sıra Ali baba yöneticileri, çinli dansçılar gösteri yaptı.

Ali Baba Hakkında

1999 yılında faaliyetlerini e- ticaret üzerinden yürüten firma aynı zamanda çevrim içi bankacılık ve bulut hizmetlerini de sürdürmektedir. Şirket sektördeki yolculuğuna bir ingilizce öğretmeni olan Jack Ma ile bir apartman dairesinden başlamış yıllar içerisinde dev şirketler ve zenginler arasında yer alarak bugüne gelmiş bir başarı öyküsü olmuştur. Şirketin cirosu 460 milyar dolar olarak Jack Ma'nın gelirinin 40 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Jack Ma'nın emekliliğe ayrılarak boşaltmış olduğu koltuğa yine Alibaba şirketinin başarılı yöneticilerinden Daniel Zhang'ın oturması beklenmektedir.

Bir ilke görkemli emeklilik partisi imza atan Jack Ma tüm dünya basınına konu olurken 80.000 kişilik stadyumun tamamen dolu olması ayrıca dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.