tarafından - Eylül 12, 2019
140 görüntüleme

2020 Tokyo Olimpiyatları için teknik destek İntel tarafından sağlanacak. Geçtiğimiz gün açıklanan bilgiye göre 2020 Olimpiyatlarının bu seneki resmi sponsorlarından biri İntel oldu. Olimpiyatlarda teknoloji sunumuyla destek sağlayacak şirketlerden biri de İntel. Şirket'in oyun tekrarları ve oyuncuların hareketlerinin daha kaliteli izlenilmesi bakımından farklı bir teknolojik sistemi uygulayacak. 2020 Olimpiyatlarında 3 boyutlu teknoloji kullanacak olan Intel, bu sayede Tokyo olimpiyatlarını çok daha sistemik bir şekilde izleyicilere sunacak. İntel, 3D Athelete Tracking tekniği ile 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda sporcuları yakınen takip etmenin planlarını yapıyor.

İntel'den Olimpiyatlara Özel Teknik

Şirket, bugün yaptığı açıklamayla koşu sporlarında ve farklı koşu etkinliklerinde sporcuların hareketlerini ve enstantenelerini kaydetmek amacıyla 3 D izleme sistemini kullanacaklarını açıkladı. İntel yetkilileri, sistem içinde 4 kamera kullanacaklarını ve bu kameralarla algoritmaların daha net olacağını belirtirken, sporcuların hareketlerinin de bu yayın sayesinde tekrar edileceğini açıkladılar. Aynı zamanda bu teknik ile yayın tekrarlarının sporcuların üstünde de görülebileceği belirtildi.

Intel'in 2020'de yapılacak olan Olimpiyatlara dair şimdiden açıklama yaparak büyük sözler vermesi, diğer teknoloji şirketlerinde merak uyandırdı.

İntel ile ilgili olarak daha önce birtakım açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamalara göre İntel, 2020 Olimpiyatları'nda kullanmak için 5G ağı kurma çalışması yapıyor. Çalışmaları bu doğrultuda düşünen teknoloji şirketleri İntel'in drone cihazıyla bir ışık göstergesi uygulayabileceğini düşünüyor.

Olimpiyatlarda Görevlendirecek Personele Özel Eğitim

Intel, bugün yaptığı açıklamada, olimpiyat oyunlarında görevli olacak personel için VR eğitimi uygulanacağını açıkladı. Bu eğitim için Uluslararası Olimpiyat Komitesiyle görüşmeler yapıldığı açıklandı.

İntel'den Son Teknoloji

Intel açıklamalarında, olimpiyatlarda i5 işlemcileri kullanacağını, yüz tanıma sistemi sayesinde 300 bin'den çok kişiyi tanımayı amaçladıklarını belirtti. Ancak İntel'in bu işlemi yapması için altyapıyı sağlaması gerekiyor. İntel'in sürekli olarak gündeme getirdiği çalışmaları teknoloji dünyası tarafından da yakınen takip ediliyor. Sporun ve teknolojinin iç içe olduğu 2020 Tokyo Olimpiyatları için teknoloji dünyası birçok konuyu merak ediyor. Teknoloji devleri, İntel'in olimpiyatlar için yaptığı hazırlıkların başarılı olma konusunda yeterli olacak mı? konusunda endişe taşıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.