tarafından - Eylül 20, 2019
114 görüntüleme

Dünya genelinde en büyük teknoloji ve e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon, elektrikli araç girişimi Rivian'a tamı tamına 100.000 adet teslimat kamyonu siparişinde bulundu.

İlk Teslimat 2021 Yılında

Kamyonların ilk teslimat tarihi 2021 yılının ilk aylarında yapılacakken, tüm siparişlerin 2030 yılında tamamlanacağı bildirildi. Elektrikli araçların büyük bir önem taşıdığı bir dönemde Amazon da endüstriye olan yatırımlarını yapmaya başlamıştı.

Rivian'a 100 Bin Sipariş

Dev şirket bir elektrik araç girişimi olan Rivian’a 100.000 adet teslimat kamyonu için sipariş vererek dikkat çekti. R1S elektrikli SUV ve R1T elektrikli kamyonetiyle büyük bir ilgi toplayan Rivian, şimdilerde Amazon’dan büyük bir yatırım almış oldu.

Amazon Ceo'su Siparişe Onay Verdi

Amazon CEO’su olarak çalışmalar yapan Jeff Bezos, on yıl önce kabul gören Paris iklim anlaşmasına uyum sağlayacak şekilde üretilecek yeni araçlarının siparişlerini bu sabah resmi anlamda onayladı. Yeşile dönüşün bir atağı olacak bu siparişin 2030 yılına kadar istenilen sayıya ulaşması bekleniyor. Bu ilk elektrikli araçların 2021 yılında siparişleri teslim etmeye başlayacakları ifade ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.