tarafından - Eylül 20, 2019
105 görüntüleme

Çok sık tercih edilmesinin bir sonucu olarak Facebook reklam alanında sayısız yenilik yapmaya devam ediyor. Kullanıcıların farkında olmadığı bazı ayrıntıları kullanarak anketlerden küçük sonuçlar elde ediyor. Son olarak da artırılmış bir gerçeklik uygulaması ile reklam alanına girmeyi düşündüğünü açıkladı. Şirket aynı zamanda elde ettiği verileri asla paylaşmayacağını da garanti ederek çalışmayı planlıyor. Reklam konusunda kullanıcılarından oldukça fazla eleştiri alan firma için bu durum etkili olmuyor.

Tartışmaların Odağında

Son dönemlerde oldukça fazla tartışılan plaformlardan bir tanesi olan Facebook haber akışında reklam yayınlama meselesine yoğunlaşmış olduğunu bir kere daha aktardı. Yeni bir boyut ile birlikte reklamlarda kullanıcıların interaktif bir şekilde reklamlar ile karşı karşıya kalmasına imkan tanıyor. Reklam alanında anketler, basit oyunlar ve artırılmış gerçeklerin de yer alması isteniyor. Dünyada her gün en az iki milyar insanın ziyaret etmesinden dolayı en büyük reklam şirketlerinden bir tanesi olarak anılan şirketin bu ünvanı almasının arkasında ise reklam gelirleri yer alıyor. 55 milyar dolarlık gelir elde ediliyor.

Gizlilik İhlali

Kullanıcıların reklam konusunda bu kadar çok gelir elde eden şirkete bir takım eleştirileri de oluyor. Bunların başında ise gizlilik geliyor. Kullanıcılar son zamanlarda arama geçmişlerine uygun olarak ortaya çıkan reklamların gizliliklerini ihlal ettiğini ileri sürüyor. Kişinin özeline yönelik ansızın çıkan reklamlar gizliliklerin ihlal edilmesi anlamına geldiğinden dolayı bu konuda firma davalar ile de karşı karşıya kalmıştı. Son olarak ise 5 milyar dolarlık bir ceza ödemesi söz konusu olmuştu. Yine de reklam alanında istenen gizlilik kurallarına ulaşılmadan yenilikler yapılmasına devam ediliyor.

Eski Sorunların Olmaması

Yeni gelen reklam özelliğini tanıtan firma bu konuda daha önceden yaşanan sorunların yaşanmasını engellemek adına önlemler aldıklarını da açıklıyor. Şirketlerin hiç bir zaman veri elde etmesine olanak tanımayacaklarını da söyleyen firmanın bu konuda ne kadar başarılı olacağı ise tartışılıyor. Bundan dolayı reklamlarda şirketlerin verilere ulaşması durumunda yeni davaların açılmasının gündeme gelmesine ise kaçınılmaz bir olay gözü ile bakılıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.