tarafından - Eylül 23, 2019
71 görüntüleme

Google'ın işletim sistemi olan android üretiminden bu yana gelişmelere açık bir şekilde her geçen zaman diliminde farklı güncellemelerle birlikte halen devam etmekte ve her hangi bir deformasyona uğramadan ve sürekli gelişerek 11. yılına adım atmış bulunmaktadır.

Neden Tercih Android

İlk Apple Iphone telefonlarda kullanılmaya başlanan bu işletim sistemi google tarafından bir yıl sonra üretilmişti. Androidgoogle işletim sistemi dışında HTC Dream telefonlarda da başarılı şekilde uyum göstermiştir. Yıllarca bu köklü markalarda gelişerek büyüyen android ilk gmail hesabıyla senkronize edilirken günümüzde Nexus one telefonlarındaki gelişmiş android işletim sistemi ile zirveye ulaştı.

Pek çok telefon firması android işletim sistemine sahip olmak isterken google bu işletim sistemini elinde bulundurmak adına Nexus one çıkarmıştı. Dünyada 2.5 milyar android işletim sistemi kullanıcı olduğu tahmin edilmekte ve bu bilgiler ilgili yetkililerce yıllık etkinlik programı çerçevesinde dile getirilmektedir.

Android işletim sistemi için 11 yıllık bu serüvenin daha henüz yolun başı olduğu ve gelişmelerin son hızla devam edeceği kesin.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.