tarafından - Eylül 27, 2019
104 görüntüleme

Google firması kendi bünyesindeki Google Play Store uygulamasından iHandy’e ait 46 uygulamayı kaldırdığını açıklaması dikkatleri çekmişti. Uygulamaların kaldırılma sebebi açıklanmazken soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Açıklama bulunmamasına rağmen programların kaldırılma sebebinin Çinli şirkete ait uygulamaların güvenlik ve reklamlar yüzünden kaldırılmış olabileceği düşünülüyor. Çünkü Çinli şirkete ait uygulamaların kaldırılma zamanının uygulamalarında ortaya çıkan zararlı aktiviteler sonrası olduğu biliniyor.

iHandy’den Açıklama

iHandy uygulamalarının kaldırılmasından sonra iHandy başkan yardımcısı Simon Zhu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Simon Zhu açıklamasında uygulamalarının kaldırılmasını hiç beklemediklerini anlatırken, uygulamaların kaldırılma sebebinin ne olduğunu anlamaya çalıştıklarının belirtti. Ayrıca Simon Zhu google firmasının güvenliği sağlamak amacıyla çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalarda onlara destek verdiklerini dile getirdi. Simon açıklamasının sonunda da uygulamalarının yeniden google play store uygulamasına eklenmesini umut ettiklerini belirtti. Şirketin kaldırılan uygulamaları arasında klavye, burç, güvenlik ve sağlık uygulamaları bulunuyor ve bu uygulamalar kullanıcılar tarafından fazla talep görüyor. Kaldırılan uygulamalardan en önemlisi ise 50 milyon indirilme sayısına sahip olan “Sweet Camera – Selfie Beauty Camera, Filters isimli uygulama oluyor. Bu uygulamaların tekrar play stroe eklenip eklenmeyeceği de kullanıcılar tarafından oldukça merak ediliyor.

Google Açıklama Yapmadı

Kaldırılan uygulamalar ve kaldırılma sebepleri hakkında Google herhangi bir açıklama yapmazken açılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Bu konuda yorum belirten kişilere göre firmadan bir açıklama yapılmama sebebi soruşturmanın sürmesinden dolayı oluyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.