tarafından - Eylül 27, 2019
204 görüntüleme

Çin'in telefon üreticilerinden olan OnePlus, yeni telefonu OnePlus 7T için Hindistan'da yaptığı tanıtım sırasında, bir de ilginç duyuruya imza attı. Lansman esnasında, yapılan duyuru ile OnePlus Pay adının verildiği bir mobil ödeme sisteminin gelecek yıl itibariyle uygulamaya gireceği resmi olarak duyuruldu.

Neler Getiriyor?

Şirket tarafından duyurusu yapılan bu yeni mobil ödeme sistemi ile ne gibi değişikliler gelecek, nasıl bir uygulama olacak, nasıl avantajlar sağlayacak gibi konularda ise açıklamada hiç bir detay bulunmuyor. Açıklama sadece mobil ödeme sisteminin adına ve 2020 yılında geleceğine yönelik sınırlı bir duyuru şeklinde yapıldı.

Şirketin Yazılım ve Ürün Geliştirme Bölümü Başkanı, lansman esnasında söz alarak, özel bir duyuru yapacaklarını belirttikten sonra, bir süredir üzerinde çalıştıkları, fiili cüzdan gereksinimi ortadan kaldıracak OnePlus Pay'in gelecek yıldan itibaren faaliyete geçeceğini ilan etti. Açıklama bununla sınırlı kaldı.

Hindistan'a mı Özel?

Hindistan'da mobil ödeme sistemleri çok yaygın olarak kullanılıyor, ülkede bu tür ürünler oldukça popüler. O kadar ki, Hindistan'da mobil ödeme sistemi kullanım oranı ABD'den bile daha çok. Bu husus ile birlikte şirketin duyuruyu Hindistan'da ki lansmanında yapması, bu mobil ödeme sisteminin öncelikle Hindistan pazarına özel olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ancak sistemin daha sonra yaygınlaşacağı de açık.

Açıklama sonrası, bazı iddialara göre, OnePlus Pay'in normal bir dijital cüzdan uygulaması olarak kalacağı ve başkaca bir yenilik getirmeyeceği yönünde. Bu sistemin, Samsung ve Google'a ait mobil ödeme sistemlerine oranla ne gibi avantaj ya da dezavantajları olduğunu sistemin tam olarak faaliyete geçmesiyle anlayacağız.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.