tarafından - Eylül 30, 2019
1,663 görüntüleme

İnternetteki en büyük sosyal ağlardan biri olan Facebook, kullanıcılarına sunduğu farklı özellikler ile günden güne daha popüler bir hal alıyor. Bu özelliklerden bir tanesi de tema rengini veya tema görünümünü değiştirme özelliğidir. İsterseniz temanızı, isterseniz de temanızın rengini değiştirerek sayfanızın görünümünü daha kişisel bir hale getirebilir ve sosyal medya iletişimlerinizde yeni temanız ile aktif bir rol oynayabilirsiniz.

Facebook Temalarıyla Artık Görünümüz Daha Kişisel

Facebook, internet üzerindeki en bilinen sosyal ağlardan birisidir. Facebook profilinizi farklı renklerle kullanmak istiyorsanız ve Facebook’un standart mavi temasından sıkıldıysanız, o zaman tema değiştirme eklentileriyle sayfanıza size özel kişisel bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Facebook’un standart olarak kullanılan mavi temasından sıkılan kullanıcılar için üçüncü taraf hizmetleri kullanılarak temada kişisel bir görünüm elde edilmesi sağlanabiliyor. Bu sayede arkadaşlarınızla etkileşimlerinizde yeni tema renginiz veya stiliniz ile göz önünde olabilirsiniz.

Facebook Sayfasından Tema Rengi Değiştiriliyor mu?

Facebook sayfasından tema rengi değiştirme işlemi henüz desteklenmiyor. Bu işlemi yapmak için bilgisayarınızın tarayıcısına bazı eklentileri kurmanız ve bu eklentileri çalıştırarak Facebook’ta oturum açmanız gerekiyor.

Facebook’u tema rengi veya stili değiştirerek kullanmaya başlamak için üçüncü taraf yazılımların hizmetlerine başvurabilirsiniz. Bu yazılımların farklı şekilde tasarladığı yüzlerce tema içerisinden istediğinizi seçebilir veya kendinize özgü yeni bir tema tasarlamayı tercih edebilirsiniz.

Kullanacağınız eklentiler tarayıcıların mağazaları tarafından onaylandıkları için, Facebook sayfanızda herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Bu eklentileri tarayıcınıza rahatlıkla kurarak sistem hatası yaşamadan kullanmaya başlayabilir ve sayfanızın görünümünü hemen kişiselleştirmeye başlayabilirsiniz.

Google Chrome ile Facebook Tema Rengi Değiştirme

Google Chrome kullanıcılarının yararlanabilecekleri Facebook tema değişim hizmetlerinin nasıl kullanılacağına değinirsek;

  • Google Chrome tarayıcınızı başlatın.
  • Chrome Web Mağazası’nı ziyaret edin.
  • Sol üst kısımda bulunan kutucuğa ‘Facebook Tema Değiştirici’ yazın ve arama başlatın.
  • Mağazada listelenen tema değiştiricilerin içeriklerinde sundukları temaları inceleyin.
  • Beğendiğiniz temaları sunan eklentiyi, Chrome’a Ekle butonuyla Google Chrome tarayıcınıza ekleyin.
  • Eklentiyi aktif hale getirdikten sonra Facebook hesabınızla oturum açın.
  • Eklenti içerisinde sizlere sunulan beğendiğiniz temalardan herhangi birini Facebook sayfanıza uygulayarak deneme yapın.

Son derece kolay işlem adımlarının ardından farklı temalara Facebook sayfanızda yer vermeye başlayabileceksiniz.

Mozilla ile Facebook Tema Rengi Değiştirme

Mozilla tarayıcınız ile Facebook profilinizin temasını değiştirmek için kullanabileceğiniz bazı eklentiler bulunuyor. Bu eklentileri bulmak ve Facebook hesabınıza uygulamak için izleyeceğiniz adımlara bakacak olursak;

  • Mozilla tarayıcınızı çalıştırın.
  • Mozilla Firefox Add-Ons sayfasını ziyaret edin.
  • Eklentileri arayacağınız kutucuğa ‘Theme For Facebook’ yazarak arama yapın.
  • Eklentilerin sunduğu temaları inceleyerek beğendiğiniz eklentiyi ‘Ekle’ butonuyla Mozilla tarayıcınıza ekleyin.
  • Eklentiyi etkinleştirdikten sonra Facebook oturumunuzu açın.
  • Eklentinin temalarını Facebook sayfasına uygulama için seçim yapın.

Mozilla Firefox’ta Facebook temalarını uygulama işlemi, Google Chrome’daki uygulama işlemi kadar kolaydır. Tek yapmanız gereken belirtilen adımları takip ederek yeni temanızı edinmek olacaktır.

Diğer Tarayıcılarda Facebook Temanızı Değiştirebilir misiniz?

Facebook temaları henüz yalnızca Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarında kullanılabiliyor. Opera, Safari, Microfost Edge, Internet Explorer 11 gibi tarayıcılarda henüz bu hizmet kullanıcılara sunulamıyor.

Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarını kullanan kullanıcılar, Facebook tema değişimlerinde belirttiğimiz adımları takip ederek Facebook görünümlerini renk, skin veya tema bazında yenileyebiliyorlar. Ancak diğer tarayıcılarda henüz bu özelliğe yer verilmiyor. Bu nedenle şimdilik Facebook sayfanızda tema değişikliği yapabilmeniz için Google Chrome veya Mozilla Firefox tarayıcılarını kullanmanız gerektiğinin altını çizmeliyiz.

Facebook Temalarınızı Kendiniz Oluşturun

Facebook temalarınızı kendiniz oluşturmak istiyorsanız, Google Chrome tarayıcılarında kullanabileceğiniz Facebook Theme Creator eklentisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu eklenti arka plan görüntüsünü, menüleri özelleştirmenize imkan yarayan bir çalışma prensibine sahiptir. Ayrıca metin türünü ve boyutunu ayarlama gibi özellikler de sunabilmektedir. Kendi kişisel temanızı kendiniz oluşturarak Facebook’taki iletişimlerinizi daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

Facebook Sayfanızı Özelleştirebileceğiniz Yüzlerce Farklı Temayı Bulun

Facebook sayfanızı düzenleyebileceğiniz veya hazır temalar bulabileceğiniz Google Chrome ve Mozilla Firefox tarayıcılarına özel oluşturulan onlarca eklenti bulunuyor.

Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz Stylish eklentisi, birden çok site üzerinde farklı temalar kullanmanıza imkan tanıyabiliyor. Facebook temalarının haricinde Youtube, Twitter, Yahoo, Instagram, Amazon, Ebay, Yandex, Google veya Wikipedia sitelerinde seçtiğiniz temaları kullanabilirsiniz. Facebook için eklentinin seçilebilecek 600’den fazla hazır teması bulunuyor.

Facebook temanızın yalnızca arka planını değiştirmek istiyorsanız, Google Chrome eklentisi olan Background Changer eklentisini kullanabilirsiniz. Eklentinin içinde 40’tan fazla arka plan seçeneğini bularak temanıza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Eklenti mağazasındaki bir diğer eklenti ise, Facebook temanızın renklerinde değişiklik yapmanıza imkan tanıyor. Theme Color Changer isimli bu eklenti, istediğiniz renklerin temanıza entegre edilmesini ve yeni renkler ile profilinizi kullanmaya başlamanızı sağlıyor.

Diğer eklentileri de Google Chrome ve Mozilla Firefox eklenti mağazalarında inceleyerek beğendiğiniz temaları Facebook sayfanıza uygulayabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.