tarafından - Ekim 4, 2019
119 görüntüleme

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi Nasa uzun süredir beklediği hava aracını teslim aldı. Elektriksel hava aracının teslimatı çarşamba günü teslimatı yapıldı. Deneysel işlemler de kullanılacak hava aracı Nasa ilk elektriksel hava aracı olmasıyla dikkat çekiyor.

Proje X-57

Nasa çok önem verdiği projelerin başında gelen X-57 projesi ilk deneysel hava aracı olmasıyla dikkat çekiyor. Kurum 20 yılın ardından deneysel bir araca sahip olması büyük sevince yol açtı. Proje X-57 ile birlikte artık sistem doğrulama testleri yerde yapılacak. Bu testler gelecek yıllar da gerçekleşecek projeler için büyük önem taşıdığı söyleniyor. Alınan uçağın yakıt kullanmasının yerine elektriksel olması ile dikkat çekiyor.

X-57 Testleri

Uçak elektriksel olması sebebi ile ilk önce yerde testler yapılacağı gelen bilgiler arasında. Bu testlerden başarı ile geçtikten sonra sırasıyla taksi testleri ile uçuş testleri de yapılacak testlerin başında geliyor. X-57 Projesinin temel amacı arasında gelecek yıllar da kullanılacak hava araçları için gerekli kontrollerin yapılması. Bu araçlar ile birlikte şehir içerisin de yakın gelecekte hava araçları görmek mümkün olacak. Hava taksilerin yakın gelecekte gökyüzün de olması bekleniyor. Nasa çok önem verdiği bu proje yakın gelecek açısından büyük önem taşıyor olarak gözüküyor. Nasa bu proje ile birçok konuda fikir sahibi olabilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.