tarafından - Ekim 14, 2019
145 görüntüleme

İnternet dünyasının dev kuruluşu Google, bu yıl başında revize ederek yenilediği mali politikası uygulamaları çerçevesinde bu kez "aldatıcı ya da zararlı" bazı terimler içerdiği sebebine dayanarak bazı bireysel kredilere yönelik uygulamaları Play Store üzerinden kaldırdı.

Google, bu kararıyla hatalı bilgiler ile kullanıcılara yanlış yönlendirmede bulunan Android uygulamalarını Play Store'dan kaldırmadaki net tutumunu sürdürdü. ABD’li dev şirket, en son olarak yıllık faiz oranları incelemesinde yüzde 36 ya da daha yüksek oranlı olan tüm bireysel kredi uygulamalarını Play Store’dan kaldırdığına yönelik bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili The Wall Street Journal'a konuşan bir şirket yetkilisi, kullanıcıları yanlış şekilde yönlendiren ve bu yolla sömüren bireysel kredi uygulamaları konusunda en küçük bir taviz dahi vermeyeceklerini beyan etti.

Karşı Açıklama

Google tarafından verilen bu karardan sonra, Çevrimiçi Borç Verenler (OLA) Birliği adına konuşan CEO Mary Jackson ise bu yasağın, kredi arayan müşterilere ve yasal operatörlere zarar verdiğini belirtti

Bir birlik olarak OLA, çevrim içi borç veren tüm işletmeler yönünden standartları tespit eden bir örgüt.

Apple'da Durum

Kullanıcıların ne yönde ve nasıl bir tepki vereceğini ilerleyen günlerde göreceğimiz Google’ın bu kararı karşısında diğer dev Apple tarafından henüz alınmış bir karar bulunmuyor. Ancak The Wall Street Journal'e göre, Apple'ın da konuyu incelemekte olduğu ve yakın bir gelecekte benzer bir uygulama yapabileceği belirtiliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.