tarafından - Kasım 18, 2019
1,418 görüntüleme

AirDroid, uzaktan bağlantı moduna sahip olan bir uygulamadır. Daha detaylandırmak gerekirse, cihazların işlevlerini farklı cihazlarda kullanmanıza ve yönetmenize imkân tanıyan bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Bir bilgisayardan Android cihazınızı yönetmek istiyorsanız, yapmanız gereken aynı hesapla oturum açmanızdır. Bu işlevi kullanmak için, uygulamanın aktif bir internet ve veri bağlantısına ihtiyaç duyuyor olması, can sıkıcı olabiliyor. Bu nedenle AirDroid çevrim dışı ve internetsiz nasıl kullanılır? Konusunu ele alıyor ve uygulamayı internetsiz ve veri bağlantısız nasıl kullanacağınızı detaylı bir şekilde inceliyoruz.

Android Cihazlarınızdaki Uygulamaları Bilgisayarınızda Kullanın

AirDroid uygulaması, Android cihazları uzaktan kontrol etmenize imkan tanıyan bir uygulamadır. Root gerektirmeyen bu uygulamayı, her Android cihaza kurabilir ve kullanabilirsiniz. Windows, Linux veya Mac tabanlı bilgisayarlar ile Android cihazlar arasında bağlantı kuran AirDroid uygulaması, birçok özellik sunuyor. Bu özellikleri listeleyecek olursak;

  • Uygulama ile bilgisayar ve Android platformları arasında dosya aktarımını kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • Dosya aktarımında müzik, APK, video, fotoğraf, link, gif gibi bütün dosya türleri desteklenmektedir.
  • Uzaktan erişim imkanına Root işlemi gerektirmeden sahip olabilirsiniz.
  • Güvenli ekran paylaşımı özelliği sayesinde, ekran kaydını paylaşmanızı sağlar.
  • Uzaktan kamera özelliğiyle, Android cihazınızın merceğinden gerçek zamanlı görüntü alabilirsiniz.
  • Uygulama aracılığıyla AirDroid Web üzerinden Android cihazınıza gelen mesaj ve arama bildirimlerini görebilirsiniz.
  • Android telefonunuza yüklü tüm uygulamalardan gelen bildirimleri bilgisayarda görüntüleyebilirsiniz.
  • AirDroid Web aracılığıyla aramaları bilgisayarınız üzerinden yönetebilir ve arama yapabilirsiniz.
  • Telefondan bilgisayara olmak üzere yedekleme yapabilirsiniz.
  • ’Cihazımı Bul’ özelliğini kullanarak, telefonunuzu kaybettiğiniz zaman uygulama aracılığıyla telefonunuzu bulabilirsiniz.
  • Reklam içeren AirDroid uygulaması, uygulama içi Premium üyelik almanız için seçenekler sunar. İsterseniz bedava sürüm ile uygulamayı reklamlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

AirDroid Uygulamasını Wi-Fi Ağı Üzerinden Kullanmak

AirDroid uygulamasını ağ bağlantısız bir şekilde kullanmak için, izlemeniz gereken adımlar oldukça basittir. Bu adımları inceleyecek olursak;

  • AirDroid uygulamasını akıllı telefonunuza uygulama marketinden indirin ve uygulamayı çalıştırın.
  • Hem cihazınızın hem de bilgisayarınızın ortak bir Wi-Fi ağ yönlendiricisine bağlı olması halinde, AirDroid uygulamasında ‘AirDroid Web’ seçeneğine tıklayın.
  • AirDroid Web seçeneği, size ağınızın IP adresini gösterir. Bu IP adresini not edin.
  • Bilgisayarınızda web tarayıcınızı başlatın.
  • Aldığınız IP adresini, tarayıcının adres çubuğuna yazın ve ‘Enter’ tuşuna basın.
  • Akıllı telefonunuzun ekranını kontrol ettiğinizde, bağlantı erişimi mesajı görüntülersiniz. Bu pencerede ‘Onayla’ seçeneğine basın.
  • Bağlantı kurulduğu zaman, bilgisayarınızda akıllı cihazınızın bütün verilerinizi görebilir ve yönetebilirsiniz.

Bu işlem adımlarını takip ettiğiniz zaman AirDroid uygulamasıyla kolay bir şekilde bilgisayarınızdan akıllı telefonunuza erişim sağlayabilirsiniz.

AirDroid Uygulamasını HotSpot Bağlantısı ile Kullanmak

Ağ bağlantısız bir şekilde akıllı cihazınızdan AirDroid’i kullanmanız mümkündür. Bu durumda, Tethering adını alan bağlantı özelliğini kullanmanız gerekiyor. Tethering özelliğini kullanmak için izlemeniz gereken adımlar;

  • AirDroid uygulamasını akıllı cihazınızda çalıştırın.
  • Uygulamanın ‘Araçlar’ menüsüne ilerleyin.
  • Menü içerisinde ‘Tethering’ yazan seçeneğe tıklayın.
  • Gelen ekranda ‘Hotspot İşlemini Başlat’ butonuna tıklayın.
  • Hotspot başladığı zaman, ekranın üst kısmında IP adresinizi görebilirsiniz. Bu adresi kopyalayın.
  • Bilgisayarınızda web tarayıcınızı çalıştırın.
  • Aldığınız Hotspot IP adresini, tarayıcınızın adres çubuğuna yazın ve ‘Enter’ tuşuna basın.

*Hotspot bağlantısı için akıllı telefonunuza bildirim gönderilecektir. Bildirimde ‘Onayla’ seçeneğine basın.

Akıllı telefonunuz ile bilgisayarınız arasında Hotspot bağlantısı kurulduğu zaman, tarayıcıda AirDroid Web ekranını görüntüleyebilirsiniz. Bu işlem herhangi bir internet bağlantısı gerektirmediği için oldukça kolay bir kullanıma sahiptir.

Fakat AirDroid uygulamasını internet bağlantısız bir şekilde kullandığınızda, cihazlar arasında yalnızca web tarayıcısı aracılığıyla bağlantı kurabilmeniz söz konusu olacaktır.

AirDroid Uygulamasını HotSpot Bağlantısı ile Kablolu Olarak Kullanmak

AirDroid uygulamasını HotSpot bağlantısı ile kullanmanın bir diğer yolu, akıllı cihazınızı USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlamaktır.

USB kablosuyla cihazınızı bağladıktan sonra, USB bağlantısına izin verin. Daha sonra Ayarlar> Kablosuz Ağlar> Diğer Bağlantılar> Taşınabilir Ortak Erişim Noktası> Mobil Ağı Paylaş yolunu izlemelisiniz. Sonraki adımda akıllı cihazınızda AirDroid uygulamasını açıp araçlar kısmında Tethering bağlantısı ile aldığınız HotSpot IP adresini, web tarayıcınıza yazarak cihazlar arasında bağlantı kurabilirsiniz.

AirDroid Uygulaması İnternet Verilerini Kullanır mı?

AirDroid uygulaması, akıllı telefona erişmek için verileri ya da internet bant genişliğini kullanıyor. Uygulamanın ücretsiz sürümü, akıllı cihazınıza uzaktan erişim için sadece 200 MB bant genişliğine izin veriyor.

Daha yüksek bir bant genişliğiyle erişim sağlamak istiyorsanız, Premium sürümü kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak belirttiğimiz yöntemler olan Wi-Fi ağı üzerinden bağlantı kurma veya Hotspot bağlantısı kurma ile AirDroid uygulamasını kullanırsanız, uygulama internet verilerinizi tüketmeyecektir.

 

AirDroid Uygulaması Bir Hesap Olmadan Nasıl Kullanılır?

AirDroid uygulaması, bir hesap oluşturmadan yalnızca yerel ağ üzerinden kullanabilir. Wi-Fi ağı üzerinden veya HotSpot bağlantısı üzerinden AirDroid uygulamasını kullanmak için hesap oluşturmanıza gerek yoktur.

Fakat internet üzerinden yapılacak uzaktan erişim için, AirDroid hesabının oluşturulması zorunludur. Çünkü AirDroid uygulamasının akıllı cihazı ve bilgisayarı doğrulayabilmek için kullanabileceği tek yolu budur. Eğer bir hesabınız yoksa, AirDroid uygulaması erişmek istediğiniz akıllı telefonu bulamayacaktır.

AirDroid Bedava Sürüm İle Premium Sürüm Arasındaki Farklar Nelerdir?

AirDroid uygulaması, cihazlar arası erişimde tercih edilebilecek en kullanışlı uygulamalardan birisidir. Birçok uygulamada olduğu gibi, AirDroid uygulamasının da ücretsiz ve Premium olmak üzere iki ayrı kullanım şekli vardır. Ücretsiz sürümü kullanıyorsanız ve Premium sürümü satın almayı düşünüyorsanız, Premium sürümde farklı özelliklerin olduğunu söyleyebiliriz.

Öncelikle, daha önce de belirtildiği üzere ücretsiz hesaplarda aylık belirli bir veri kotasına sahip olmanız söz konusudur. 200 MB olan bu uzak veri kotası, Premium sürümde sınırsızdır.

Ücretsiz hesapla aynı anda yalnızca i1 cihaza bağlanabilirken, Premium hesapta bağlantı kurulabilecek cihaz sayısı ise 4’tür.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.