tarafından - Mart 10, 2020
230 görüntüleme

Çin’de ortaya çıkan ve neredeyse tüm dünyaya yayılmış olan Corona virüs şimdi de KKTC’de görüldü. KKTC’den yapılan açıklamaya göre Almanya’dan gelen 64 yaşında olan bir turistin hastalığa yakalandığı belirlendi. 64 yaşında olan turist ile beraber onun yanında KKTC’ye gelen 30 kişilik kafile de karantinaya alındı.

Virüs Etrafımızı Kapladı

Çin’deki virüs beklenilmeyen bir hızda dünyaya yayılmaya devam ediyor. Sınırımızda bulunan tüm devletlerde virüs görülürken özellikle İran ve İtalya’da çok fazla kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Son olarak Kıbrıs’a Almanya’dan turistik amaçlı gelen turistlerden birinde de virüsün görülmesiyle birlikte hastalık Kıbrıs’a da sıçramış oldu.

Kıbrıs’taki Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde gözetim altına alınan turistin testleri sonuçlandı ve hastalığı taşıdığı kesinleşti. Almanya Balingen’den gelen turistin hastalığı taşıdığı kesinleşince karantinaya alındı.

Kafile Karantinada

Kıbrıs’a gelen Alman turistin yanında otuz kişi daha bulunuyordu. Alman turistin hastalığı kesinleşince turistin beraberindekiler de karantinaya alındılar. Tüm kafilenin şu anda hali hazırda ikamet ettikleri otellerinde karantinada oldukları açıklandı. Hastanın durumu şu anda iyi ve tedavisine de devam ediliyor. KKTC’nin sağlık bakanlığından da hem durumla hem de virüsle ilgili açıklamalar geldi.

Açıklamada nefes darlığı, ateş gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin hemen sağlık bakanlığına bağlı hastanelere müracaat etmeleri istendi. Virüsün 14 günlük sürede tespit edilebildiği vurgulanırken vatandaşlara vakit kaybetmemeleri konusunda da uyarıda bulunuldu.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: corona virüs, kktc
Bunu beğenen ilk kişi ol.