tarafından - Mart 11, 2020
178 görüntüleme

Dünya çapında hızlı ölüm ve vaka artışına sebep olan korona virüsü, Türkiye'de ilk kez tespit edildi. Sağlık Bakanı tarafından halkın galeyana gelmemesi gerektiği vurgulandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gece 00:53 son dakika duyurusu ile ilk vaka tespitinin pozitif çıktığı konusu doğrulandı.

Hasta Karantinaya Alındı

Vakanın kontrol altına alındığını belirten Koca; virüsün alınan önlemlerden daha etkili olmadığı söylendi. Bir erkek hastada, 10 Mart Salı günü itibariyle, yüksek ateş ve öksürük şikayeti sonucu yapılan testlerde korona virüsünün tespit edildiğini söyleyen Sağlık Bakanı, hangi hastanede karantinaya alındığı bilgisini henüz vermiyor. Bunun nedeni olarak ise vatandaşın kaos yaşamaması öngörülüyor.

Yurtdışı Uyarısı

Sağlık Bakanı Koca; vatandaşı toplu alanlarda bulunmamaları konusunda uyardı. Gerekli hijyenin sağlanmasının virüsün önüne geçilmesi hususunda etkili olduğunu vurgulayan Bakan Koca; vakaların kontrol altında tutulduğunu ve bir kişide bulunan virüsün toplumu tehdit edemeyeceğini vurguladı.

Virüsün sınırlarımız içerisinde olduğunu fakat vatandaşın bu durumdan etkilenmeyeceği belirtiliyor. Hasta gizliliği sebebi ile bulunduğu hastane ve il belirtilmezken, gün itibari ile her şeyin kontrol altında olduğunu duyurdu. Korona virüsünün 5 günlük süreç sonrası belirtilerinin ortaya çıktığı biliniyor.

Hastanın bu süreçte temas halinde olduğu kişiler ise vatandaş tarafından merak ediliyor. Her gün ciddi ölüm sayılarının yaşandığı korona virüsünün, diğer ülkelerde de minimum vaka ile ortaya çıkması ve sonrasında hızla yayılmış olması ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını düşündürüyor.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: korona virüsü, türkiye
Bunu beğenen ilk kişi ol.