tarafından - Mart 11, 2020
163 görüntüleme

7 Kasımdan beri Google Play Store'da yer alan Google Stadia, hizmet verilmeye başlanan 4 ayın sonrasında indirme kapasitesi olarak 500.000'e ulaşmış durumda. Google'ın akıllı telefonlar ile bilgisayar oyunu oynamayı sağlayan bir servisi olan Stadia isimli sağlayıcısı geçen yıl hizmete sunuldu. Android telefonlar için Stadia kısa bir zaman sonra yaklaşık olarak yarım milyon indirmeyi geride bıraktı. Android için Stadia uygulaması sayesinde Stadia uygulaması üzerinden oyun oynamak mümkün. Aynı zamanda programın ayarlarında kişiselleştirme yapmak gibi özellikler de bulunuyor.

Hizmetten Nasıl Yararlanılıyor?

Kullanıcılar hizmetten yararlanabilmek için Stadia kodunu girip bir profil oluşturuyor. Aynı zamanda bu uygulama ile gizlilik, performans, görüntü ayarı, veri kullanım durumu gibi ayarlamalar yapılabiliyor durumda. Tüm bu özelliklerin yanı sıra uygulama üzerinden Google Asistan'a ulaşım sağlamak da mümkün.

Uygulama ilk çıktığı zamanlarda 100.000'in üzerinde bir indirme sayısını yakalamış olmasına rağmen Stadia, aylarca 500.000 indirme hedefine ulaşmak için çabalıyordu. Bu artışların asıl sebebinin ise Stadia'nın farklı pixel modellerinden sonra Samsung, Asus gibi telefonlar için de yayınlanması olduğu söylenebilir. Stadia için gelen güncellemeler ile uygulamada oldukça farkı değişiklikler yapıldığı görülüyor. Aynı zamanda gelen güncelleme ile birlikte platform için Youtube uygulamasının da geleceği bilinenler yenilikler arasında.

Her ne kadar mobil uygulamalar için indirme sayısı doğruyu göstermiyor olduğu düşünülse de Stadia'da bu durum oldukça güvenilmez bir hal almış durumda.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: android, google stadia
Bunu beğenen ilk kişi ol.