tarafından - Mart 16, 2020
106 görüntüleme

Çoğu insan diş ağrısından şikâyetçidir. Bu yüzden özellikle 20'lik diş ağrısını nasıl geçirebilirsiniz? Sorusuna cevap arıyorlar. Özellikle dişçiye gitmekten korkan kişiler ağrıyan 20'lik dişlerini nasıl geçebileceğinin yöntemlerini arıyorlar. Fakat 20'lik dişler diğer normal dişler gibi değildir.

Çünkü 20'lik dişler ağızda çok fazla çiğneme fonksiyonu olan dişler arasında bulunmuyor. 20'lik dişi çok ağrıyan kişi en yakın diş hekimine giderek 20'lik dişini çektirmesi gerekiyor. Eğer 20'lik dişin çıkışında bir problem varsa diş hekimi bu çekme işlemini yararak yapabiliyor. Korkunun ecele faydası yoktur. Çok fazla size ızdırap veren 20'lik dişinizi çektirmeniz gerekiyor. İnsanın doğası gereği ağzında çıkan bu dişin yemek çiğnemeye faydası yoktur ve çekilmesi gerekiyor.

Evde kısa süreliğine ağrı kesiciler ve doğal yöntemlerle bir müddet 20'lik diş ağrısını dindirebilirsiniz. Daha sonra ağrınız tekrar başlayacaktır. Bu yüzden 20'lik dişlerinizin çekilmesi ağrınızın tamamen geçmesini sağlayacaktır. Ağrı kesmek için normal dişlere uygulanan yöntemler kısa süreliğine uygulanır. Bu ağrı kesici yöntemler etkisini kaybettiği zaman ağrınız tekrar başlayacaktır.

20'lik Dişler Neden Ağrı Yapar?

20'lik dişlerin insan ağzında en fazla ağrıya sebep olan neden normal bir şekilde diğer dişler gibi çıkmıyor olmasıdır. Bu çıkma olayı normal dişlerin çıkması gibi olmadığı zamanda kişinin çok fazla ağrı olmasına neden olacaktır.

Bu yüzden normal çıkmayan 20'lik dişleri diş hekiminin çekmesi olmayacaktır. Çünkü diş hekiminin diş çekim aleti 20'lik dişi tutup çekemeyecektir. Böyle olduğu zamanda diş hekimi dişinize iğne yaparak 20'lik dişinizin olduğu yeri genişleterek sizde ağrıya neden olan 20'lik dişinizi çekecektir. Sizde bu şekilde ağrıdan kurtulmuş olacaksınız.

20'lik Dişlerin Ağrıdan Başka Neden Olduğu Zararlar

20'lik dişleri ağzında düzgün çıkamamış ve gömülü olan kişilerin bu ağrıdan kurtulması için 20'lik dişlerini bir hekim tarafından çekilmesi en uygun olanıdır. Ama 20'lik dişler kişinin ağzında sadece ağrıya neden olmaz. Ağrının haricinde kişinin başka sağlık sorunları yaşamasına neden olur. 20'lik dişlerin neden olduğu bazı zararları yazmak istiyoruz.

  • Lenf bezlerinden şişlik olur.
  • Lenf bezlerinin hassas hala gelmesine sebep olur.
  • Baş ağrısı yapar.
  • Kulak ağrısına neden olur.
  • Çene ağrısına sebep verir.
  • İltihap olmasına sebep olur.

Bunlar gibi daha başka kişiyi rahatsız edecek durumlar hasıl olabilir. 20'lik diş iltihap kaptığı zaman iltihap kuruması için diş hekimi antibiyotik tedavisi verir. Çünkü iltihap olmuş 20'lik çekilmez.

20'lik Diş Ağrısının Geçmesi Hakkında

Kişinin ağzındaki 20'lik dişin ağrıması ağızdaki diğer dişlere de baskı uygular. Bu baskı nedeniyle iltihaplı diş ağrısının olmasına neden olur. 20'lik dişi eğer gömülü ise bu durum kişide bazı olumsuz ağrıları da beraberinde getirir. Bunların neler olduğunu yazmak istiyoruz.

  • Kişinin kulak bölgesinde ağrı olur.
  • Şakaklarda ağrıya neden olur.
  • Alt çenede ağrı oluşturur.

Bunların dışında lenf bezlerinde şişlik meydana gelerek hassasiyet oluşturur. Lenf bezlerinde oluşan problemlerde mutlaka diş doktoruna başvurulmalıdır. Bu durum karşısında diş hekimi kişiye antibiyotik tedavi vererek ağrının geçmesini sağlayacaktır. Ayrıyeten antibiyotik yanında ağrı kesici ilaçları reçeteye yazacaktır.

Kişinin düzenli olarak diş doktorunun verdiği ilaçları kullanması ağrısının azalmasını sağlayacaktır. İltihapta kuruma olduktan sonra diş hekimi 20'lik dişi kontrol edecektir. Bu kısa süre geçen ağrınız ileride tekrar olmaması için 20'lik dişinizi diş hekiminiz çekecektir.

20'lik Diş Ağrısının Geçmesine İyi Gelenler

20'lik dişin çıkma durumu kesinlikle diş hekimi tarafından takip edilmeli ve bundan sonra diş hekiminin söyleyeceği şekilde hareket edilmelidir. 20'lik diş ağrısının geçme durumu sadece kendi yöntemlerinizle geçici olacaktır. Bu yöntemler sadece dişinizi kısa süreliğine geçirir. İleride dişiniz tamamen çekilmeden ağrınız geçmeyecektir. Evde kısa süreliğine 20'lik diş ağrınızın geçmesi için neler yapabileceğinizi yazmak istiyoruz.

Bir bardak sıcak ve soğuk olmayan suyun içerisine bir çorba kaşığı kadar tuz atınız. Bir saat aralıklarla bu suyu ağzınızda bekleterek gargara yapınız. Bu söylediğimiz kısa süreliğine 20'lik diş ağrınızın geçmesi için yapabileceğiniz yöntemdir. Başka bir yöntemde buz kompresi yapmanızdır.

Eğer bu diş ağrısı şişliğe neden olduğuysa yanağınızın yanından buz kompresi yapmanız ağrının neden olduğu şişliğe iyi gelecektir. Diğer bir ağrı geçirme yöntemi soğandır. Bir parça soğan keserek ağrının olduğu bölgede çiğneyin. Soğanın suyu çiğnendikçe ağrının olduğu yere nüfuz edecektir.

Soğanın suyu ağrınızın geçmesini sağlayacaktır. Diğer bir ağrı geçirme yöntemi ise karanfil yağıdır. Uygulanışı karanfil yağını pamuğun üzerine akıtın ve ağrınızın olduğu yere sürünüz. Dişin üzerine ve etrafına uygulama yapın. Bu şekilde ağrınızın geçtiğini göreceksiniz.

20'lik Diş Ağrısının Geçmesinde Alkol Kullanılır mı?

20'lik dişi ağrıyan kişiler eski yöntemlerden olan alkol uygulamasını yapıyorlar. 20'lik ağrıyan dişin üzerine alkol koyulması diş hekimleri tarafından önerilmiyor. Alkolün yerine karanfil yağının kullanılması öneriliyor.

20'lik Diş Ağrısının Geçmesine Sarımsak İyi Geliyor mu?

20'lik diş gibi diğer ağrıyan dişlerin geçmesi için sarımsağın ağrıyan dişin olduğu yerde çiğnenmesi ağrının geçmesine faydalı olacaktır. Çünkü sarımsak antibiyotik özelliği taşıyor. Bu yüzden diş ağrınızın geçmesine yardımcı oluyor. Nasıl yapmanız gerektiğini yazacağız.

  • Bir diş sarımsağı kabuğundan soyun.
  • Sonra sarımsağı dilimleyin.
  • Ağrıyan dişinizin olduğu yere koyunuz.

Ağrıyan dişinizin üzerine koyduğunuz sarımsağı çok fazla bastırmadan yavaşça orada çiğneyiniz.

20'lik Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

20'lik diş sonradan çıkan bir diştir. Normal çıkması sorun yaşatmadığı gibi yanlış çıkması birçok ağrıyı beraberinde getiriyor. 20'lik dişinizin ağrıdığını lenf bezlerinde ağrı hissederek anlayabilirsiniz. Bunun dışında yutkunma problemi yaşıyorsanız 20'lik diş ağrısı belirtisi olabilir. Yiyeceklerin tadını alamayıp, şiddetli baş ağrınızın olması 20'lik diş ağrısı belirtileri arasında geliyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.