tarafından - Mart 17, 2020
75 görüntüleme

Apple, Dünyanın çeşitli yerlerindeki Apple Store'lari geçici olarak kapatma kararı aldı. Bunun nedeni Dünya'yı etkisi altına alan corona virüsü. Türkiye de bulunan Apple Store'lar de geçici olarak kapatılacak. Corona virüsü nedeniyle birçok sektör de şirketler evde çalışma yöntemine gittiler. Birçok şirket bu yöntemi uygularken birçoğu da geçici olarak mağaza kapatma yoluna gidiyor.

Apple, Corona virüsü tehditine karşı Çin dışında bulunan tüm mağazalarını ikinci bir duyuruya kadar 27 Mart'a kadar kapatmaya karar verdiğini duyurdu. Virüsün Dünya üzerindeki etkisini yakından takip eden şirketin duruma 27 Mart'ta tekrar bir açıklama yapması bekleniyor.

Apple Store'lerden Alışveriş Yapmak İsteyenler İçin

Mağazaların kapatılmasından sonra merak edilen soruların başında Apple alışverişlerini siteden yapılıp yapılmayacağıydı bunun içinde Apple ürünlerinin internet üzerinden satış yapılacağı öğrenildi. Bununla beraber herhangi bir Apple ürünü ile ilgili hizmet ve destek almak müşterilerin internet üzerinden ya da çağrı merkezlerinden hizmet alabileceği bildirildi.

Peki, Apple neden böyle bir sürece gitti sorusunun cevabı Apple'in Apple Store'lari geçici olarak kapatma kararında çalışanlarını ve müşterilerini virüse karşı korumak için aldığı bir önlemdir. Mağazalarda fiziksel yakınlığın önüne geçmek isteyen şirket, birçok şirketin uyguladığı politikayı hayata geçirmiştir. Birçok şirketin temel Corona virüsünden çalışanlarını korumaktır. Müşterilerini de mağdur etmek istemeyen sektörler internet alışverişlerini durdurmayarak müşterilerinin isteklerine cevap vermeye çalışıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: apple store
Bunu beğenen ilk kişi ol.