tarafından - Mart 18, 2020
69 görüntüleme

Günlük hayatta insanların dişlerinizi beyazlatmak için doğal yöntemler neler olduğunu ve bu yöntemlerle dişlerini beyazlatmaya çalıştığını görüyoruz. Evet dişlerinizi beyazlatmak için doğal yöntemler bulunuyor. Fakat dişlerinizi beyazlatmak için dişlerinize zarar vermemeniz gerekiyor. Sizlere en doğru şekilde nasıl dişlerinizi beyazlatmanız gereken doğal yöntemler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Yazdıklarımızı dikkatli okuyarak uygularsanız evde kendi başınıza doğal yöntemlerle dişlerinizin beyazlamasını sağlamış olacaksınız. Dişlerinizin beyazlamasını sağlayacak yöntemleri yazmak istiyoruz.

Klasik Yöntem: Diş Macunu

Dişlerinizin beyazlaması için kullanacağınız doğal yöntemlerden birisi klasik diş macunu kullanmanızdır. Fakat her önüne gelen diş macununu dişlerinizin beyazlaması için kullanmamanız gerekiyor.

Özellikle diş hekimi uzmanların sizlere dişlerinizin beyazlaması için tavsiye ettiği diş macununu kullanmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. Dişlerinizi diş macunuyla gelişi güzel fırçalamanız dişlerinize zarar verecektir. Dişlerinizi nasıl fırçalamanız gerektiğini söylemek istiyoruz.

  • Diş fırçasına nohut büyüklüğünde diş hekiminizin tavsiye ettiği diş macununu sürünüz.
  • Suyla temas ettirmeden dişlerinize diş fırçanızla aşağı ve yukarı şeklinde hafif şekilde uygulama yapın.
  • Azı dişlerinizi de çok fazla abanmadan yavaşça fırçalayın.

Doğru bir şekilde fırçalamayla doğru diş macununu kullanarak dişlerinizin beyazlamasını sağlamış olacaksınız. Daha sonra ılık suyla ağzınızı çalkalayınız. Bu uygulamayı en az günde iki sefer yapınız. Ama mutlaka gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalayanız. Çünkü bakteriler gece üreme yapar ve dişlerinizde çürümeye neden olur.

Sık Tercih Edilen Yöntem: Limon ve Karbonat

Kimyasal madde kullanmadan tamamen doğal yöntem olan limon ve karbonat evde uygulanan en fazla diş beyazlatma yöntemleri arasında geliyor. Bu uygulamanın nasıl olduğu hakkında bilgi vermek istiyoruz.

  • Bir çay kaşığı karbonatın üzerine az limon suyu sıkın.
  • Sonra köpürme işlemi olana kadar karıştırınız.
  • Daha sonra temiz bir dış fırçasıyla dişlerinize uygulamaya başlayın.

Diş macunuyla dişlerinizi fırçaladığınız gibi aşağı ve yukarı şeklinde hafifçe uygulama yapınız. Bu yöntem asit özelliği taşıdığından her gün yapmamanız gerekiyor. Haftada bir veya iki sefer tekrarlamanız dişlerinizin beyazlaması için yeterli olacaktır.

Sadece Karbonatı Renklerin Açılması İçin Kullanabilirsiniz

Dişlerinizdeki çay ve kahveden dolayı sararmış lekeleri rengini açması ve beyazlaması için karbonatı sade bir şekilde kullanabilirsiniz. Karbonat renk açmada önemli bir maddedir. Uygulanışını yazmak istiyoruz.

Diş fırçanızı ıslatın ve sonra karbonatın içerisine hafifçe batırınız. Daha sonra yukarı ve aşağı olmak üzere yavaşça fırçalayın. Fırçalama yaptıktan sonra 1-2 dakika bekleyin ve ağzınızı durulayın. Bu uygulamayı hafta 2 veya 3 defa uygulayın. Dişlerinizin renginin açıldığını görmüş olacaksınız.

Hem Dişlerinizi Beyazlatıyor Hem de Temizliyor: Sofra Tuzunu Deneyebilirsiniz

Diğer bir diş beyazlatma doğal yöntemi olan sofra tuzunu size anlatmak istiyoruz. Karbonat kadar renk açma özelliği olmasa da beyazlatma ve temizleme konusunda oldukça iyi bir yöntemdir.

Diş fırçanızın üzerine sofra tuzunu dökerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra ağzınızı durulayın. Bu şekilde zamanla dişinizin renginin açıldığını göreceksiniz. Ayrıyeten ağzınızda oluşacak bakterilere karşı etkili bir bakteri önleme metodudur.

Önce Sarı Lekeler Gidiyor Sonra Dişleriniz Beyazlıyor: Karbonat, Tuz, Sirke Üçlü Yöntemi

Diğer bir dişleri beyazlatma doğal yöntemi olan tuz, sirke ve karbonat üçlüsünü yazmak istiyoruz. Nasıl uygulamanız gerektiğini anlatacağız.

  • Bütün maddelerden birer çay kaşığı alınız.
  • Sonra bardağın içerisine koyarak karıştırınız.
  • Diş fırçanızın ucunu karıştırmış olduğunuz bardağın içerisine sokarak dişlerinize uygulamaya başlayın.

Karbonat ve tuzun beyazlatma özelliğiyle dişleriniz beyazlayacaktır. Elma sirkesi de diş minesi üzerinde bulunan sarı lekeleri çıkaracaktır. Son derece güzel bir diş beyazlatma yöntemini deneyebilirsiniz. İddialı bir diş beyazlatma yöntemidir.

Beyazlatan ve Ferahlatan Karışım: Karbonat, Tarçın, Adaçayı Üçlüsü

Diğer doğal olan üçlü bir yöntem hakkında bilgiler vereceğiz. Bu üçlü yöntemde karbonat dişlerinizin beyazlamasını sağlayacaktır. Adaçayı ve tarçın ise ağzınızda oluşan bakterileri önleyecektir. Ağzınızın daha iyi temizlenmesini sağlamış olacaktır. Uygulanışını yazmak istiyoruz.

  • Dişlerinizi önce diş macunuyla fırçalayınız.
  • Sonra bir havanda dövdüğünüz adaçayının içerisine karbonat ve tarçın koyunuz.
  • Sonra üçünü beraber karıştırınız.
  • Daha sonra diş fırçanızın ucunu ıslatın ve karışıma batırın.

Sonra aşağı ve yukarı uygulama yaparak dişlerinizi bu karışımla karıştırın. Zamanla dişlerinizin beyazladığını ve ağzınızın ferahladığını göreceksiniz.

Plak Oluşmasından Önemli Yardımcı: Çilek

Çilek içeriğinde malik asit bulunuyor. Malik asit beyaz renkte kristal yapıya sahip katı asittir. Bu özelliği ile çilek dişlerinizde plak oluşmamasında oldukça önemli rol oynuyor. Bunun yanı sıra lif olarak ta zengin bulunan çilek ağzınızın içinin temizlenmesini sağlamaktadır. Bu sayede zararlı mikropları öldürüyor. Nasıl yapıldığı hakkında bilgi vermek istiyoruz.

  • Çileği ezerek çatalın arkasıyla püre şekline getiriniz.
  • Sonra diş fırçanızın ucuyla dişlerinize uygulamaya başlayın.

Bu uygulamayı hafta iki sefer yapınız. Bu sayede hem dişlerinizde ki plak oluşumunu önlemiş olacaksınız, hem de dişlerinizin beyazlamasını sağlayacaksınız.

Muz Kabuğu Yöntemi Dişlerinizi Beyazlatıyor

Muz kabuğuyla olan yöntemi en az bir kişinin denediğini tahmin ediyoruz. Ama uygulanan yanlış yöntem dişlerinize yarardan çok zarar sağlayacaktır. Doğru bir şekilde muz kabuğuyla nasıl dişlerinizin beyazlayacağını anlatmak istiyoruz.

  • Önce dişlerinizi diş macunu ile fırçalayın.
  • Sonra muz kabuğunun iç kısmıyla dişlerinizi tam 2 dakika boyuncu ovalayın.

Daha sonra dişlerinize macun sürmeden diş fırçasıyla muz kalıntılarından temizlemek kaydıyla fırçalayın. Sonra ağzınızı durulayın. Bu şekilde doğal yöntemle dişlerinizin beyazlamasını sağlamış olacaksınız. Muz potasyum ve magnezyum bakımından zengin bir meyvedir. Diş beyazlatmak için uygulanan doğal yöntemlerden bir tanesidir.

Çürüklere Karşı Etkili: Gliserin

Antibakteriyel özelliği bulunan gliserin hem dişlerin beyazlaması hem de çürüklerin giderilmesi için uygulanan doğal bir yöntemdir. Önce dişlerinizi fırçalayın sonra bir veya iki damla gliserini dişleriniz üzerine uygulayın.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: diş beyazlatma
Bunu beğenen ilk kişi ol.