tarafından - Mart 19, 2020
68 görüntüleme

Oksijen terapisi nedir ve amacı nedir? Sorusunun en özet cevabı; Dokulara yeterli ölçüde oksijen ulaştırıp, bozulmalarını engellemek, yetersiz oksijenlenme haline destek sunmaktır. Bu terapi ile, havadaki oksijen %90 düzeyinde yoğunlaşarak cildinize ormanda hava soluyormuş gibi temiz ve nemli soluma hissi verir. Ve cildiniz üzerinde kalıcı olumlu etkiler sağlar.

Bu tedavi, yüksek konsantrosyonlarda oksijen verilmesinden oluşur. Bu tedavi ile hipoksiyi, kandaki ve ya dokudaki oksijen eksikliği giderilir. Bu tedavi son yıllarda kozmetik dünyasında da başarıyla uygulanmaktadır.

Oksijen Neden Önemlidir?

Oksijen, vücuttaki glikozu, oksidatif yıkıma uğratıp hücrelerde daha fazla enerjinin ortaya çıkmasına neden olan bir moleküldür. Vücutta oksijen eksikliği durumunda glikoz oksidatif yıkıma uğramaz ve yeterli enerji üretilemez. Ayrıca laktik asit oluşarak karaciğerde metabolize olan ve yorgunluk dâhil birçok yan ürün ortaya çıkar. Kaslar çok çalıştığında bu yan ürün kramplara neden olur.

Ayrıca birçok hastalığın altında yatan neden, dokuların ihtiyaç duyduğu oksijen ihtiyacının karşılanmamasıdır.

Oksijen Terapisi Nedir Nasıl Uygulanır?

Yaş ilerledikçe güneşin zararlı etkileri, yanlış kozmetik kullanımı, sigara, hatalı beslenme, serbest radikaller cilt hücrelerimize zarar vermektedir. Bu zararlar ile ciltte incelme, yıpranma, lekelenme, sarkmalar başlar.

Cildimiz kendini yenilemek için oksijene ihtiyaç duyar. Oksijen terapisi nedir ve amacı nedir? cevabı da burada ortaya çıkmaktadır. Cilde doğal yollarla oksijen verilme işlemine oksijen terapi denir. Bu uygulama ile cilde farklı değerlerde basınçla oksijen uygulanır. Oksijen aktivatörlü ürün ve oksijen cildin en alt katmanlarına kadar ulaşarak, kan dolaşımının hızlanmasına ve toksinlerin atılmasına neden olur. Hücre metabolizmasını çalıştırarak, hücre yaşlanmasını geciktirir.

Oksijen terapisi, masaj etkisi yaparak vücuda belli bir basınçla uygulandığı için kolajen ve elasinin sentezini uyarır.

Estetik Tedavide Oksijen Terapisi

Oksijen terapisi ile; deri ve derialtı tabakalarını tedavi edip destekleyecek cilt bakım ürünleri, yüksek basınçlı oksijen aracılığıyla derinin bütün katmanlarına indirilir. Cildin oksijenlendirilmesi sağlanır.

El, boyun, yüz ve havasız kalan astarda oksijen bakım uygulaması gerçekleştirir. Bunların yanısıra birçok cilt hastalığında tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır.

Cilt Tedavisinde Oksijen Terapisi

Doku yenileneme özelliğinden dolayı, diğer cilt tedavilerine göre daha hızlı sonuçlar verir. Akne, sivilce gibi ciltte meydana gelebilecek problemleri önlemektedir. Toksin birikiminden kaynaklı oluşan leke ve nem dengesinin bozulması tedavisinde kullanılır.

Oksijen terapisi, oksijenin, basınç ile cildin en alt tabakasına enjekte edilmesi uygulamasıdır. Basınçlı enjeksiyon ile oksijen epidermisin en alt tabakasına kadar ulaşır. Birçok cilt tipine uygulanabilen etkili ve güvenli bir yöntemdir. Bu yöntem ile tazelenmiş ve pürüzsüz bir cilt elde etmenizi sağlar.

Sivilce Tedavisinde Oksijen Terapisi

Bu tedavi, cildin nem dengesini yeniden sağlarken, sivilce tedavisinde de etkilidir. Vücuttaki toksinleri temizleyerek, sivilcelerin oluştuğu zemini ortadan kaldırmaktadır.

Yaşlanmaya Karşı Oksijen Terapisi

İğnesiz, basınçlı bu yöntem ile özellikle dudak kenarları ve göz çevresinde kas hareketlerine bağlı oluşmuş kırışıklıklar onarılmaktadır. Bu şekilde cilt yeniden şekillenir, kazayağı ve derin çizgiler onarılır. Kolajen üretimini arttırdığı için, dokuların kendin daha çabuk yenilemesine neden olmaktadır. Dokular yenilendikçe gözle görülür bir gençleşme ve kırışıklıklarda azalmaya yol açar.

Cilt Lekelerine Karşı Oksijen Terapisi

Güneş sebepli, alerji sebepli, hastalık sebepli oluşan cilt lekeleri tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Tedavi uygulaması sayesinde kollajen üretimini arttırıp, cilt lekelenmesi, sarkma, göz altı torbalarının giderilmesinde etkili olmaktadır.

Oksijen Terapisi Faydaları Nelerdir?

Cilt bazı hastalıklarda veya yaşlanmada yeterli kan dolaşımını sağlayamaz ve dermisteki mikro damarlar dejenere olup, epidermisin ihtiyacı olan besin ve oksijeni sağlayamaz. Bunun sonucunda hücre bölünmesi miktarı önemli oranda azalır. Bu da cildin incelmesine, kurulaşmasına, kırışık ve cildin formunu kaybetmesine yol açar. Oksijen terapisi bunlara karşı birçok fayda sağlamaktadır. Bunlara işe şu şekilde sıralanabilir;

  • Oksijen terapi öncelikle, yaşlılık lekeleri, pigmentasyon, kırışıklık, akne ve skarlara karşı etki gösterir.
  • Uygun oksijen basıncı altında, cildin ihtiyacı olan aktif maddeyi tabaklara iletir.
  • Cilde canlanma ve pürüzsüzleşme sağlar.
  • Oksijen terapisi cilt masajı, elastik ve fibrin gibi cildin yapı taşı hücreleri canlandırır.
  • Cildin genç, dolgun, taze ve daha parlak görünmesini sağlar.
  • Terapi ile katmanlara iletilen oksijen metabolizmayı hızlandırır.
  • Vücuttaki biriken toksinleri atar.
  • Cildin yağ salgılaması dengelenir.
  • Lazer, kimyasal peeling ve skarlı doku tedavisinde ortaya çıkan yaraların tedavisinde etkili olur.
  • Oksijenin yağ yakma özelliğinden dolayı, vücut bakımlarında ve selülit giderme işlemlerinde iyi sonuçlar verir.
  • Sinir sisteminin rahatlamasını sağlar.
  • Sinirleri gevşetir, iç salgı bezi faaliyetlerini düzenler.
  • Uykusuzluk problemlerini çözer.
  • Baş ağrılarını giderir.
  • Stersi ortadan kaldıracak rahatlık sağlar, yorgunluk belirtilerini siler.

Dünyaca birçok ünlünün de kullandığı bu yöntem, acısız, etkili, güvenli ve doğal olduğu için tercih edilmektedir.

Oksijen Terapisi Yöntemleri Nelerdir?

Oksijen terapisi yöntemi bazen ozon tedavisi yöntemi ile karıştırılabilmektedir. Oksijen tedavisi özünde, cilt sağlığı için kullanılırken, ozon terapisi yöntemi ise, immün sistemi ve metabolizmanın düzenlenmesinde kullanılmaktadır.

Oksijen terapisini cildinize ve cilt tipinize uygun yöntem için uzaman eşliğinde gerekli testleri yaptırmanız gerekmektedir. Oksijen terapisinde kullanılan 3 çeşit yöntem ullanılmaktadır.

Birinci yöntem; Cilde oksijen enjekte tedavisi

İkinci Yöntem; Oksijen soluma

Üçüncü yöntem; Tüm vücuda oksijen tedavisi

Bu tedavi yöntemleri, kuru cilt türlerinde, cildi çok hassas olanlarda, sigara kullananalarda ve sağlıksız beslenenlerde kullanılması önerilmemektedir. Ya da bunu uzman doktor onayı ile yaptırmaları gerekmektedir.

Oksijen terapisi son dönemlerde cilt tedavisi için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Bir çok yöntemle elde edilemeyen sonuç, bu terapi ile sağlanmakta, başarılı ve daha kesin sonuçlar alınmaktadır. Bu sonuçları alabilmek için, onaylı kliniklerde ve uzaman eşliğinde yaptırılması gerekmektedir.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.