tarafından - Mart 19, 2020
163 görüntüleme

Sony şirketi daha önceden Playstation 5 PS3'te geriye dönük uyumluk ta hata yaptı. Bu hata yapmasının nedeni ise diğer bütün versiyonlara oyunu taşımak istemeseydi. Fakat şimdi PS4 oyunları için geriye dönük uyumluluk sağlayacağını belirtti. PS3'te yapmış olduğu aynı hatayı bu sefer yapmayacağını açık bir şekilde belirtti.

Görünüşe göre Sony firması geriye dönük uyumluluğa sırt çevirmeyeceğe benziyor. PS5'in sistem mimarı olan Mark Cerny açıklama yaptı. Açıklamasında oyuncuların sıkça talepleri olduğunu belirtti. Bu taleplerinin geriye dönük uyumlulukla ilgili olduğunu belirten Mark, PS5'in sonraki çıkacak versiyonlarında olacağını söyledi.

PS3'ün Hayal Kırıklığı

Sony'nin daha önceki PS3 oyunu hayal kırıklığı yaşatmıştı. Bu yüzden Sony geriye dönük uyumluluğu PS5'lerin bütün konsollarına getireceğini söyledi. Sony bu konsolların maliyetini düşüreceğini bildiği halde geriye dönük uyumluluk tan vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

Mark Cerny Görüşleri

Sistem mimarı Mark Cerny geriye dönük uyumluluğun konsola geldiği zaman her zaman orada kalacağını ifade ediyor. Maliyetin düşük olacağını bildiğimiz halde geriye dönük uyumluluğun düşürülmeyeceğini belirtti. Daha önceden PS3 ile PS2'nin disklerini çalıştırmak dahili donanım kapsamındaydı.

Fakat bu sadece lansmanda piyasaya sürülmüş konsollar içindi. Sonra PS3'ün Slim versiyonu daha ucuz olduğu için geriye dönük uyumlukluk tan vazgeçilmişti. Yerine PS2 kullanılmıştı. Sony ileriye dönük PS5 planları içerisinde geriye dönük uyumluluk tan vazgeçmeyeceğini söylemesi oyun oynayanlarda rahatlık oluştur.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: sony, ps3, ps5
Bunu beğenen ilk kişi ol.