tarafından - Mart 23, 2020
181 görüntüleme

Tüm dün yayın esir alan ölümcül Corona virüsü ile ilgili olarak dünya genelinde en az 20 aşı çalışmasının devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Çin’de başlayan ardından İran ve Avrupa’yı etkisi altına alan ölümcül Corona virüsü nedeniyle ölü sayısı her geçen gün artarken 20’den fazla aşı çalışmasının devam ettiği haberi bir nebze de olsa umut kaynağı oldu.

Aşı Çalışmalarında Hayvanlar Üzerinde Denemelere Başladı

Şuan itibari ile ölümcül Corona vakasında ölü sayısı 14 bin rakamını geçerken önümüzde gün ve haftalarda bu sayının giderek artmasından hatta 100 binli rakamların görülmesinden endişe duyuluyor. Şuan itibari ile bu ölümcül virüs 320 binden fazla kişiye bulaşmış durumda ve başta İtalya olmak üzere bu sayı her geçen gün artıyor.

Dünyanın pek çok noktasında ki bilim adamları aşı geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü şuan itibari ile dünya genelinde 20’den fazla ciddi anlamda ve büyük bütçeli Corona virüsünün yayılmasının engellenmesi ve tedavisi amacıyla aşı çalışmaları yürütülüyor.

Aşı en Erken 18 Ayda Tamamen Kullanıma Hazır Olacak

Her ne kadar 20’den fazla aşı çalışması sevindirici olsa da Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada bu aşının geliştirilmesi, klinik testlerinin yapılması ve seri üretime geçilmesi sürecinin 18 ayı bulabileceği ifade ediliyor. Yetkililer bu virüs kadar tehlikeli bir şey varsa onunda kötü bir aşı olduğuna dikkat çekerek Corona virüs aşısı geliştirmesinde test aşamasının oldukça önemli olduğuna vurgu yapıyor.

Yayınlanan: Sağlık
Başlıklar: corona virüs, aşı
Bunu beğenen ilk kişi ol.