tarafından - Mart 24, 2020
169 görüntüleme

Türkiye pazarına geçtiğimiz aylarda giren akıllı telefon üreticisi Realme, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara Whatsapp eğitimi vermek için çalışıyor.

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs sebebiyle evde kalan insan nüfusunda büyük bir artış yaşanınca internet kullanım oranları da artış gösterdi. Fakat büyük bir risk gurubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için internet uzak bir teknoloji.

Haliyle WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları da yaşlılar için bir o kadar yabancı. Yaşlıların dışarı çıkma isteklerinin temelinde bulunan iletişim ihtiyacı WhatsApp gibi dijital yollar aracılığıyla giderilerek evden çıkmaları önlenebilir. Bu yüzden de akıllı telefon üreticisi olan Realme sokağa çıkma yasağına uyan yaşlı vatandaşlar için WhatsApp eğitimi verecek.

Eğitim İçin Telefon Markası ve Modeli Fark Etmeyecek

WhatsApp eğitime katılmak isteyen 65 yaş ve üstü vatandaşların bir akıllı telefon bulundurması elbette şart. Ama eğitime katılmak için akıllı telefon markalarının Realme olmasına gerek yok. Her telefon markası ve modeliyle eğitime katılabiliyorlar. Eğitime katılmak isteyen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, 0850 433 85 88 numarasını arayarak Realme'ye ulaşabiliyor.

Realme müşteri temsilcileri arayan vatandaşlara WhatsApp indirme, WhatsApp'ta sesli ve görüntülü arama ve mesajlaşma konusunda eğitim veriyor. Bu sayede 65 yaş ve üzeri vatandaşlar yakınlarına WhatsApp aracılığıyla ulaşabiliyor. Nisan 2020 sonuna kadar WhatsApp eğitimleri verilmeye devam ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: whatsapp, whatsapp eğitimi
Bunu beğenen ilk kişi ol.