tarafından - Mart 24, 2020
211 görüntüleme

İnstagram korona virüs salgını için aldığı önlemleri daha geniş çaplı hale getirdi. Instagram geliştiricileri yaptığı açıklamalarda artık pandemi ile ilgili paylaşımların daha dikkatli inceleneceği ve titizlikle takip edileceği açıklamasında bulundu. Ayrıca Instagram'da korona virüs ile ilgili yeni gıf ve yeni özelliğe sahip.

2020 yılının ilk anlarından beri tüm dünyanın en önemli konusu korona virüs oldu. Şimdiye kadar 17 bin 159 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bu salgın, yaşamı olumsuz olarak etkilemesinin yanı sıra tüm insanları da evlerinde kalmak kalmak zorunda bıraktı.

Hem Önlem Hem Özellik

Bu sebeple evde kalmak mecburiyetindeki insanların sosyal medya kullanımı da artmış oldu. Hali hazırda her gün yoğun olarak kullanılan Instagram artık daha fazla anlık kullanıcısı olan bir platform haline bürünmüş oldu. Bu sebeple Instagram geliştiricileri de gelişen pandemi hakkında aldıkları önlemleri ve bu süreçte Instagram'ın daha işlevsel hale gelmesi için yeni özelliklerini duyurdu.

Daha önce Instagram, korona virüs hakkında olan tüm efektlerin yasaklandığını duyurdu. Şimdiyse tüm dünyayı derinden sarsan bu pandemi ile ilgili sıkı tedbirler aldığını duyurdu. Tüm yetkili kurumlara artık daha kolay ulaşılabilecek.

Sahte Bilgi Olmayacak

Alınan tedbirlerin en önemlisi ise kullanıcıların paylaşımların kontrolü oluyor. Artık Instagram'da korona virüs hakkında sahte bir bilgi bulunamayacak.

Yeni GIF

Ayrıca sosyal mesafenin korunmasına ve evde kal uygulamasına destek verecek GIF'ler de yerini aldı.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: instagram, korona virüs
Bunu beğenen ilk kişi ol.