tarafından - Nisan 7, 2020
70 görüntüleme

İnovio Pharmaceuticals isimli şirket koronavirüse yakalanan insanların kurtarılması için aşı çalışmaları yürütüyordu. Vakıflar tarafından desteklenen inovio pharmaceuticals bu konuda büyük bir başarı elde etti. Şirket tarafından geliştirilen aşı hayvanlar üzerinde yapılan testlerden başarılı bir şekilde geçti.

İnsanlar Üzerinde Denenecek

Şirket tarafından yapılan klinik çalışmaları sonucunda üretilen aşının isminin İNO-4800 DNA isimli aşının hayvanlar üzerinde başarılı olmasının ardından şirket çalışmalarını hızlandırdı. Hazırlıkların tamamlanmasından sonra geliştirilen aşı insanlar üzerinde denenecek. Şirketin geliştirmiş olduğu aşının hayvanlar üzerinde bağışıklığın gelişimini sağladığı ve aynı gelişimin insanlarda da etkili olmasının beklendiği açıklandı. Aşının insanlarda da başarıya ulaşması durumunda şirketin 2020 sonuna kadar 1 milyon doz miktarında aşıyı üretebileceği açıklaması yapıldı. Eğer başarı sağlanırsa üretilen aşılar hızlı bir şekilde üretilerek insanlara umut olacak. Şirketin virüsten kurtulmak için üretmeye çalıştığı aşılar için Bill Gates vakfı gibi kuruluşların fon sağladığı bilgisine ulaşıldı.

Moderna İsimli Şirkette Aşı Çalışması Yapıyor

Koronavirüse karşı bağışıklık kazanılması için aşı çalışması yapan şirketler arasında İnovio dışında Abd merkezli olan Moderna isimli şirketinde yer aldığı öğrenildi. Moderna isimli şirkette geliştirdiği aşının insanlar üzerinde etkisinin nasıl olacağına dair çalışmalar yürütülmeye başlandı. Bu konuda İnovio’dan önde olan şirket aşı için gönüllü olan 40 kişi üzerinde aşının uygulanmasını sağlıyor. Şirket tarafından yapılan çalışmaların yaz sonuna kadar devam ederek kesin sonucun alınması beklentisi bulunuyor. Aşı çalışması yapan bu şirketlerin başarılı olmaları durumunda aşının uygulanması için onay almaları gerekiyor. Aynı şekilde aşının uygulandığı kişilerde aşının bir yan etkisinin olup olmadığının anlaşılmasından sonra genel olarak insanlar üzerinde uygulanmaya başlaması sağlanacak. Bu da yaklaşık olarak 1-1,5 sene anlamına geliyor.

Yayınlanan: Sağlık
Bunu beğenen ilk kişi ol.