tarafından - Nisan 10, 2020
164 görüntüleme

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca daha önce duyurmuş olduğu Pandemi İzolasyon Takip Sisteminin devreye girdiğini söyledi. Sistemin işlemi şu şekilde oluyor. Evlerinde koruma altında olması gereken kişiler eğer yasağa uymazlarsa telefonlarına uyarı mesajı gelecektir. Geçtiğimiz gün Bakanlıkça takip sistemini devreye aldık dedi.

Testi Pozitif Çıkanlara Mesaj Yollanıyor

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantina altına olması gerekirken, yasağa uymayıp dışarıya çıkan kişilere bu mesaj yollanıyor. Koronavirüs testi pozitif çıkanlarla beraber onlarla temas halinde olup, kronik hastalığı bulunan kişiler içinde Pandemi İzolasyon Takip Sistemi devreye girecektir. Eğer hala mesaj geldiği halde gerekli yasağa uymayan kişilerin durumları emniyet görevlilerine bildirilecektir. Emniyet görevlileri kişinin olduğu yere gelerek yasal işlem başlatacaktır. Polis ekipleri aynı şekilde kişilerin bilgilerini sorgulama yapabileceklerdir.

Amaç Salgının Yayılmasını Önlemek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalara şöyle devam etti. Eğer izolasyon olmaz ise hastalığı kontrol altına alamayız. Amacımız salgının daha fazla artmasını önlemektedir. Bu yüzden İzolasyon Takip Sistemini hizmete soktuk. Bu sistem ile Covid-19 vakasının çok kişiye bulaşmasını önlemiş olacağız. Bu sistem gereği alınan bilgiler kesinlikle başka bilgiler için kullanılmayacaktır. Sistemin güvenliği tamamen devletimizin kontrolü altındadır. GSM şirketleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile beraber Sağlık Bakanlığımız bu süreci ortaklaşa yürütüyor. Bu sayede koronavirüs salgının yayılmasını önlemiş olacağız diye ifade etti.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.